RUSI ZBRISALI SEDIŠTE SBU U KOM SU BILI VRHOVNI NATO OFICIRI! Sumnja se da niko nije preživeo! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)


IZVOR: Republika/M.S. - 29.09.2024 | 13:35


Iznenadni udar ruskih snaga poput "krošea" za Ukrajince!

Foto: Tanjug/AP
RUSI ZBRISALI SEDIŠTE SBU U KOM SU BILI VRHOVNI NATO OFICIRI! Sumnja se da niko nije preživeo! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

U zgradi Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) u Zaporožju, koja je pogođena tokom napada, nalazili su se oficiri NATO zemalja. Koordinator proruskog pokreta otpora iz Nikolajeva, Sergej Lebedev, izjavio je da je kvart oko zgrade blokiran, a ruševine se trenutno uklanjaju. Prema izveštajima medicinskih ekipa, do sada je potvrđeno najmanje 15 poginulih stranih državljana.

Napadi na fabrike "Motor Sič" i "Progres"

Lebedev je takođe naveo da su napadi pogodili i fabrike "Motor Sič" i "Progres". Prvi udar na "Motor Sič" desio se u 5:25, a potom su usledila još dva udara. Oko 5:50, Lebedev je video eksplozije blizu "Progresa", uz snažno svetlo.

Relevantnost fabrika "Motor Sič" i "Progres"

Prema rečima Lebedeva, fabrika "Motor Sič" se koristi za pripremu i popravku vojne tehnike, kao i za sklapanje dronova i obuku operatera. Sa druge strane, fabriku "Progres" Oružane snage Ukrajine koriste za proizvodnju motora za raketne sisteme i za popravku teške vojne tehnike. Deo prostorija fabrike pretvoren je u skladišta municije.

Ruski odgovor na napade

U odgovoru na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne objekte, ruske snage redovno izvode precizne udare na lokacije gde su smešteni ukrajinski vojnici, tehnika, plaćenici, kao i na infrastrukturne objekte, uključujući energetske i vojne objekte, upravne zgrade i komunikacione centre. Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, više puta je naglasio da ruska vojska ne cilja stambene zgrade i socijalne objekte.