OBJAVLJEN NOVI SNIMAK UKRAJINACA! Uništen PONOS ruske vojske! Snažan udarac za Putina! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 30.09.2024 | 03:00


Sukob se dogodio negde na području Kurske oblasti Rusije

Foto: Facebook/Printscreen/49 інженерно-штурмова бригада Сил підтримки ЗСУ
OBJAVLJEN NOVI SNIMAK UKRAJINACA! Uništen PONOS ruske vojske! Snažan udarac za Putina! (VIDEO)

Ukrajinske snage objavile su snimak na kojem se, kako kažu, vidi kako uništavaju ruski tenk T-90 Proboj.

Reč je o jednom od najnovijih i najmoćnijih ruskih tenkova.

Sukob se, kako dodaju, dogodio negde na području Kurska, ruske teritorije koju već nedeljama kontrolišu Ukrajinci.

Podsetimo, ruski Telegram kanali izvestili su o eksplozijama u Krasnodarskom kraju, te Rostovskoj, Voronješkoj i Volgogradskoj oblasti.

Telegram kanal Astra saopštio je kako su se eksplozije čule u blizini vojnog kampa u Jejsku i da je napad verovatno izveden dronovima.

 
$bp("TargetVideo_27615671", {"id":"26456","width":"762","height":"429","video":"1772159","autoplay":0,"shared":true});

- Ljudi iz Jejska i Krasnodarskog kraja govore o eksplozijama koje su odjeknule u blizini vojnog kampa, gde se nalazi i aerodrom Ruske mornarice - 859. Centar za borbenu upotrebu i preobuku osoblja mornaričke avijacije i 190. mešovita vazduhoplovna trenažna jedinica nalaze se tamo - tvrdi Astra, prenosi Ukrajinska Pravda.

Eksplozije su registrovane i u Cimliansku u Rostovskoj oblasti. Rusi su ranije saopštili da se desetine bespilotnih letelica ukrajinskih oružanih snaga kreću prema energetskim i strateški važnim vojnim objektima u Volgogradskoj, Tambovskoj, Orjolskoj, Lipeckoj, Tulskoj i Saratovskoj oblasti.

U Volgogradskoj oblasti navodno je pogođeno skladište sa iranskim balističkim raketama.

Guverner Krasnodarskog kraja tvrdio je da je u selu Šabelskoje oboreni dron udario u stablo i eksplodirao, razbivši prozore i vrata na obližnjoj kući i oštetivši automobil krhotinama. 

Guverner Rostovske oblasti poručio je da su snage protivvazdušne odbrane uništile četiri bespilotne letelice u okrugu Azov.

Guverner Voronješke oblasti izvestio je da je nekoliko oborenih bespilotnih letelica palo u Voronježu, uzrokujući požare. 

Meštani su rekli da su čuli najmanje 10 eksplozija. Kasnije su Telegram kanali izvestili o još eksplozija u Voronježu, kao i eksplozijama i požarima u Volgogradskoj oblasti, preneo je Index.hr.