IZRAEL ČISTI SVE PRED SOBOM: Ubijena još tri lidera, evo o kome se radi


IZVOR: Republika/I.Đ. - 30.09.2024 | 09:48


Palestinska grupa Hamas saopštila da je u izraelskom vazdušnom napadu na Liban danas ubijen njen lider u Libanu Fateh Šerif Abu el-Amin zajedno sa suprugom, sinom i ćerkom

Foto: Printscreen/X/ هنا لبنان
IZRAEL ČISTI SVE PRED SOBOM: Ubijena još tri lidera, evo o kome se radi

Narodni front za oslobođenje Palestine (PFLP) saopštio je danas da su tri lidera te palestinske grupe protekle noći ubijena u izraelskom vazdušnom napadu na četvrt Kola u Bejrutu.

Na meti udara bio je gornji sprat jedne stambene zgrade, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovanog svedoka.

U međuvremenu je i palestinska grupa Hamas saopštila da je u izraelskom vazdušnom napadu na Liban danas ubijen njen lider u Libanu Fateh Šerif Abu el-Amin zajedno sa suprugom, sinom i ćerkom.

Kako je navedeno u saopštenju Hamasa, ta porodica je ubijena rano jutros u napadu na njihovu kuću u palestinskom izbegličkom kampu u južnom gradu Tire.

Inače, Palestinska militantna grupa Hamas saopštila je danas da je lider te grupe u Libanu Fateh Šerif Abu el-Amin poginuo u izraelskom napadu na jugu Libana. U saopštenju Hamasa se dodaje da je u tom napadu poginulo i nekoliko članova el-Aminove porodice, prenosi Tajms of Izrael.

"Fateh Šerif Abu el-Amin, vođa Hamasa u Libanu i član rukovodstva pokreta u inostranstvu poginuo je u izraelskom napadu na njegovu kuću u kampu Al-Bas u južnom Libanu", navedeno je u saopštenju Hamasa.

Zvanična libanska nacionalna novinska agencija javila je da je došlo do vazdušnog napada blizu južnog grada Tira.