KO JE REKAO MIR? Oglasio se zamenik ubijenog vođe Hezbolaha, ovo NIKAKO NIJE DOBRO


IZVOR: Republika/I.Đ. - 30.09.2024 | 11:57


Više od 41.610 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle godine, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja u Gazi

Foto: Tanjug/AP
KO JE REKAO MIR? Oglasio se zamenik ubijenog vođe Hezbolaha, ovo NIKAKO NIJE DOBRO

Zamenik vođe Hezbolaha Naim Kasem rekao je danas da će ta libanska grupa "prvom prilikom" izabrati naslednika ubijenog generalnog sekretara Hasana Nasralaha i da će nastaviti borbu protiv Izraela.

Prema njegovim rečima, Hezbolah nastavlja sa operacijama i postupa prema ranije usvojenim planovima, prenosi Rojters.

Kasem je dosadašnje napade opisao kao "minimalne" i dodao bi rat protiv Izraela mogao potrajati.

Izraelske odbrambene snage (IDF) ubile su glavnog lidera Hezbolaha, Hasana Nasralaha, u vazdušnom napadu na objekte te libanske grupe u Bejrutu u petak, što je izazvalo eskalaciju situacije u tom regionu.

Više od 41.610 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle godine, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja u Gazi.

U saopštenju se navodi da je u izraelskim napadima od početka rata u Pojasu Gaze ranjeno najmanje 96.359 Palestinaca, prenosi Rojters.

Izrael je počeo vojnu operaciju u Pojasu Gaze nakon što su 7. oktobra prošle godine pripadnici palestinske militantne grupe Hamas izvršili napad na jug Izraela, kada su ubili 1.200 ljudi i uzeli kao taoce oko 250 osoba.

Izraelski zvaničnici najavljuju da će se operacija u Pojasu Gaze nastaviti dok Hamas ne bude potpuno uništen, uprkos tome što međunarodna zajednica osuđuje Izrael zbog velikog broja civilnih žrtava u palestinskoj enklavi, navodi Rojters.