ODJEKUJU EKSPLOZIJE! RAKETE PADAJU NA TEL AVIV I JERUSALIM! Iran nastavlja sa žestokim OSVETNIČKIM udarima! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 01.10.2024 | 19:31


Iran potvrdio da je pokrenuo napad

Foto: X/printscreen
ODJEKUJU EKSPLOZIJE! RAKETE PADAJU NA TEL AVIV I JERUSALIM! Iran nastavlja sa žestokim OSVETNIČKIM udarima! (VIDEO)

Iranska revolucionarna garda poručila je kako je napad na Izrael odmazda za smrt vođa Hamasa i Hezbolaha.

Podsetimo, lider Hamasa Ismail Hanija ubijen je u Teheranu u julu, dok je vođa Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah ubijen prošle sedmice u Bejrutu. Iz iranske Garde su dodali kako su meta današnjeg napada bile važne baze te da će kasnije objaviti detalje. 

Izraelski vojni radio tvrdi kako je gotovo 200 projektila ispaljeno iz Irana na Izrael. U ovom trenutku nije jasno koliko ih je dosegnulo neke mete.

 


 

 

Izraelska vojska: Iranski napad se nastavlja

Napad Irana se nastavlja, stoji u najnovijem saopštenju izraelske vojske. Ponavlja se prethodna poruka stanovnicima da "ostanu u zaštićenom prostoru do daljnjeg".

- Eksplozije koje čujete su od presretanja ili palih projektila - rečeno je. Izraelska vojska javlja kako trenutno "identifikuje i presreće projektile".

 

 

Iran potvrdio da je pokrenuo napad

Iranska državna novinska agencija IRNA tek je sada potvrdila da je teheranska vojska počela da lansira balističke projektile prema Izraelu. 

Svedoci su rekli Rojtersu da su videli desetine projektila kako lete iznad centralnog Jordana prema Izraelu.

 

 

Izraelska vojska: Činimo sve da zaštitimo civile

Izraelska vojska se upravo oglasila saopštenjem: 

- Rakete su ispaljene iz Irana prema Državi Izrael. Nalaže vam se da budete u pripravnosti i tačno sledite uputstva Komande Otadžbinskog fronta. U poslednjih nekoliko minuta Komanda Otadžbinskog fronta podelila je uputstva za spašavanje života u raznim područjima širom zemlje. Javnost se moli da se pridržava smernica Komande Otadžbinskog fronta. Nakon što čujete sirenu morate ući u zaštićeni prostor i ostati tamo do daljnjeg. Vojska čini i činiće sve što je potrebno da zaštiti civile Države Izrael.

 

 

Izraelski mediji: Ispaljeno više od 100 projektila

Sirene nastavljaju da se oglašavaju širom Izraela usred iranskog raketnog napada. Neki mediji u Izraelu sugerišu da je u napadu ispaljeno više od 200 projektila. Snimci pokazuju presretanja i padanje šrapnela iznad Izraela.

 

 

Čuju se eksplozije iznad Tel Aviva i sirene koje zavijaju gradom. Tel Aviv je najveća urbana i ekonomska metropola Izraela. I u Jerusalimu se takođe čuju eksplozije, kazali su svedoci za Reuters.