UKRAJINCI ZASULI RAKETAMA TERITORIJU RUSIJE! Ima mrtvih i ranjenih! Izvršeni snažni UDARI!


IZVOR: Republika - 02.10.2024 | 18:26


Tim povodom hitno se oglasio guverner napadnute ruske oblasti

Foto: Youtube/Printscreen/Channel 4 News
UKRAJINCI ZASULI RAKETAMA TERITORIJU RUSIJE! Ima mrtvih i ranjenih! Izvršeni snažni UDARI!

U ukrajinskom granatiranju sela Jasnje Zori u ruskoj Belgorodskoj oblasti, jedna osoba je izgubila život, dok je najmanje 13 osoba povređeno, prenela je agencija RIA Novosti.

Od ukupnog broja povređenih, 11 osoba je smešteno u Belgorodske bolnice, dok su dve osobe sa težim telesnim povredama prebačene u regionalnu kliničku bolnicu.

Pogođeno je jedno poljoprivredno preduzeće, a tim povodom se oglasio i guverner ruske Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

- Pogođeno je jedno poljoprivredno preduzeće. Teško je naći pravi način a se prenese ova vest i iskazujemo naše najiskrenije i najdublje saučešće - saopštio je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Podsetimo, najmanje sedam osoba je poginulo, a tri su ranjene juče u ruskom napadu na pijacu u gradu Hersonu na jugu Ukrajine.

Napad se dogodio dok su ljudi kupovali hranu na na pijaci u centru grada, rekao je regionalni guverner Oleksandr Prokudin, preneo je AP.

Ukrajinsko tužilaštvo saopštilo je da je napad "najverovatnije" izvela ruska artiljerija i da se napad dogodio u blizini stanice javnog prevoza.

Stejt department: Ukrajina, kao suverena država, može da donosi sopstvene odluke u vezi sa udarima po ciljevima u Rusiji 

- Pre svega, Ukrajini nije potrebna naša dozvola da gađa ruske ciljeve. Oni su suverena država i mogu samostalno da koriste oružje koje su stvorili, a ima ga dosta - rekao je Miler, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

S tim u vezi, on je skrenuo pažnju na programe odbrane koje je Ukrajina sprovodila u protekloj godini.

Osim toga, dodao je, SAD ne zabranjuju Oružanim snagama da napadaju ruske ciljeve u blizini granice, odakle ruska vojska pokreće ofanzivne operacije.

Stoga, prema njegovim rečima, Ukrajina ima veliki potencijal da se odbrani.