RUSI NAPRAVILI KRVOPROLIĆE U HERSONU! Ima mrtvih nakon granatiranja 24 naselja


IZVOR: Republika/M. L. - 03.10.2024 | 08:02


Oštećeni su i gasovod, poljoprivredni objekti, autobus i privatni automobili

Foto: Tanjug/AP
RUSI NAPRAVILI KRVOPROLIĆE U HERSONU! Ima mrtvih nakon granatiranja 24 naselja

Ruska vojska je sinoć granatirala 24 naselja u Hersonskoj oblasti, pri čemu su dve osobe poginule, a osam je povređeno, saopštio je načelnik Oblasne vojne uprave u Hersonu Oleksandar Prokudin.

- Ruska vojska gađala je stambene četvrti naseljenih centara regiona, uključujući 13 privatnih kuća. Osvajači su oštetili i gasovod, poljoprivredne objekte, autobus i privatne automobile - naveo je Prokudin.

Prema njegovim rečima, tokom noćnog napada dronom, PVO su uništile tri drona tipa Šahed-131/136 iznad teritorije regiona, prenosi Ukrinform.

Zelenski napravio čistku u obaveštajnoj službi

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je niz ukaza koji predviđaju kadrovske promene u Spoljnoj obaveštajnoj službi Ukrajine, a relevantni dokumenti objavljeni su na sajtu predsednika države, prenosi Ukrinform.

Zelenski je dekretom broj 679/2024 razrešio Olega Luhovskog sa mesta zamenika šefa Spoljne obaveštajne službe, a ukazom broj 681/2024 imenovao ga za prvog zamenika šefa odeljenja.

Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Čistka u obaveštajnoj službi

On je ukazom broj 680/2024 odlučio da razreši Oleha Sinajka sa mesta zamenika šefa Spoljne obaveštajne službe Ukrajine.

Ukazom br. 682/2024 za zamenika načelnika odeljenja postavljen je Henadij Bogač.
Kabinet ministara je nedavno odlučio da razreši Stanislava Hajdera sa mesta zamenika ministra odbrane Ukrajine i Ljudmilu Daragan sa mesta državnog sekretara Ministarstva odbrane.