"CIONISTIČKI PREMIJER IZ UN NAREDIO ATENTAT NA VOĐU HEZBOLAHA" Evo kada će biti sahranjen mučenik Nasralah!


IZVOR: Republika - 03.10.2024 | 21:28


Sajed Hasan Nasralah je ubijen u 64. godini i nakon što je 32 godine služio Pokretu otpora Hezbolaha kao njegov generalni sekretar

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla
"CIONISTIČKI PREMIJER IZ UN NAREDIO ATENTAT NA VOĐU HEZBOLAHA" Evo kada će biti sahranjen mučenik Nasralah!

Sabrin News je u ranim jutarnjim satima u četvrtak objavio izveštaj pozivajući se na neimenovani specijalni izvor da će ceremonija sahrane ubijenog šefa Hezbolaha biti održana u petak.

Ovaj medij nije precizirao detalje o vremenu sahrane i mestu sahrane mučenika Sajeda Hasana Nasralaha koji je prošlog petka ubijen u ciljanom izraelskom vazdušnom napadu na stambena naselja u predgrađima južnog Bejruta.

Kako prenosi IRNA, "cionistički premijer Benjamin Netanijahu, uz podršku Sjedinjenih Država, izdao je naređenje iz sedišta UN u Njujorku da se izvrši atentat na šefa Hezbolaha."

Nakon naređenja, izraelski ratni avioni bacili su tonu američkih bombi za drobljenje kamenja na gusto naseljeno područje Bejruta, ubivši Nasralaha zajedno sa još desetinama tamošnjih civila.

Sajed Hasan Nasralah je ubijen u 64. godini i nakon što je 32 godine služio Pokretu otpora Hezbolaha kao njegov generalni sekretar.

Izraelska vojska večeras: Precizno smo pogodili ciljeve Hezbolaha u Bejrutu

Izraelske odbrambene snage (IDF) izjavile su da su danas  "precizno pogodile nekoliko mesta za proizvodnju oružja" i infrastrukturu Hezbolaha u Bejrutu.

Izraelsko ratno vazduhoplovstvo takođe je "napalo obaveštajne ciljeve Hezbolaha u Bejrutu", uključujući obaveštajce i komandne centre, navodi se u saopštenju IDF-a.

- Pre napada preduzeti su brojni koraci kako bi se smanjio rizik za civile, uključujući korišćenje precizne municije i vazdušni nadzor - stoji u izjavi.