OGROMNE EKSPLOZIJE ODJEKUJU BEJRUTOM, VATRA GUTA OBLAKE! Novi zastrašujući SNIMCI izraelskih UDARA! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 03.10.2024 | 23:54


Dim se nadvija iznad predgrađa Bejruta gde Izrael večeras sprovodi snažnije napade nego prethodnih dana

Foto: X/Printscreen/@AlArabiya
OGROMNE EKSPLOZIJE ODJEKUJU BEJRUTOM, VATRA GUTA OBLAKE! Novi zastrašujući SNIMCI izraelskih UDARA! (VIDEO)

Ogromne eksplozije zabeležene su u Bejrutu, uz brojne izveštaje o borbenim avionima koji su viđeni iznad libanske prestonice.

Rojters izveštava da je niz glasnih eksplozija odjeknuo u blizini bejrutskog aerodroma.

Novinar Timur Azhari podelio je video za koji navodi da prikazuje poslednje napade, za koje je rekao da su izgledali još snažniji od izraelskih napada prošlog petka u kojima je ubijen vođa Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah.

Ema Marfi s ITV-a piše da meta ovog poslednjeg napada mora da je bila značajna s obzirom na razmere napada za koji kaže da je otprilike na nivou onih kada je ubijen vođa Hezbolaha. 

 

 

Izrael: Hezbolah je danas ispalio 230 projektila

Izraelske odbrambene snage (IDF) navode da su danas zabeležile lansiranje otprilike 230 projektila s teritorija Libana prema izraelskoj teritoriji.

- IDF će nastaviti da deluje protiv pretnje terorističke organizacije Hezbolah, u odbrani Države Izrael i njenih stanovnika - stoji u saopštenju.

Dim iznad predgrađa Bejruta gde Izrael večeras sprovodi napade

Pristižu nove slike iz Libana, gde Izrael večeras sprovodi napade na južna predgrađa Bejruta. Pokazuju kako se iz tih predgrađa diže dim, a vidi se i vatra.

 

 

Video snimak najnovijih udara možete pogledati OVDE.

Izrael je izdao novu naredbu o evakuaciji u južnom delu Bejruta

Stanovnicima koji žive u blizini dveju zgrada u predgrađu južnog Bejruta naloženo je od strane izraelske vojske da se evakuišu.

 

 

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na arapskom jeziku, Avičaj Adrae, izdao je upozorenje civilima u četvrti Dahije, objavivši dve karte na kojima je prikazano područje na koje se odnose naredbe.

Adrae je upozorio ljude da odmah napuste to područje, upozorivši da se nalaze "blizu objekata i interesa Hezbolaha", protiv kojih će IDF "delovati u bliskoj budućnosti".