"NAŠA BRILJANTNA AKCIJA BILA JE LEGALNA": Vrhovni vođa Irana oglasio se na molitvi, a evo šta je rekao za najavljenu OSVETU IZRAELA


IZVOR: Republika/I.Đ. - 04.10.2024 | 11:48


Hiljade Iranaca okupilo se u glavnom gradu Teheranu sa fotografijom Hameneija postavljenom pored fotografije ubijenog lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha na glavnoj bini

Foto: Tanjug/Office of the Iranian Supreme Leader via AP
"NAŠA BRILJANTNA AKCIJA BILA JE LEGALNA": Vrhovni vođa Irana oglasio se na molitvi, a evo šta je rekao za najavljenu OSVETU IZRAELA

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei izjavio je danas da njegova zemlja neće "odlagati ni žuriti da izvrši svoju dužnost" u suočavanju sa Izraelom.

Hamenei je u propovedi nakon molitve petkom rekao da je akcija protiv Izraela početkom nedelje bila "potpuno legalna i legitimna", prenosi Rojters.

"Briljantna akcija naših oružanih snaga pre nekoliko noći bila je potpuno legalna i legitimna“, rekao je on govoreći o iranskom raketnom napadu na Izrael.

Ali Hamenei se obratio na masovnom skupu nekoliko dana nakon iranskog napada na Izrael, u prvoj propovedi od raketnog napada njegove zemlje na Izrael talasa napada Izraela na uporišta Hezbolaha u Libanu, navodi Al džazira.

Hiljade Iranaca okupilo se u glavnom gradu Teheranu sa fotografijom Hameneija postavljenom pored fotografije ubijenog lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha na glavnoj bini.

Neki od prisutnih su držali zeleno-žutu zastavu Hezbolaha, dok su drugi držali palestinsku zastavu. Ajatolah, koji ima najviši autoritet u Iranu, predvodio je muslimane u molitvi u džamiji Imam Homeini u centru Teherana.

Molitva je usledila nakon ceremonije komemoracije za ubijenog lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha, koji je ubijen prošlog petka u napadu Izraela na Bejrut.

Inače, izraelska vojska je u velikom vazdušnom napadu na glavni grad Libana, Bejrut, tokom noći gađala štab obaveštajne službe libanske militantne grupe Hezbolah, saopštile su jutros Izraelske odbrambene snage (IDF).

Njujork tajms i američki portal Aksios objavili su da je meta izraelskog napada na Bejrut bio Hašem Safiedin koji bi trebalo, kako se pretpostavlja, da bude izabran za novog vođu Hezbolaha nakon što je Hasan Nasralah ubijen u izraelskom napadu na Bejrut 27. septembra, preneo je Tajms of Izrael.