RAT DO ISTREBLJENJA, BORBE PRSA U PRSA! Hezbolah raspalio raketama po Izraelu! IDF i ŠIN BET objavili nove informacije! GOTOVI SU!


IZVOR: Republika - 05.10.2024 | 16:13


Na granici Libana i Izraela vode se žestoke borbe između boraca Hezbolaha i snaga izraelske vojske

Foto: X/Printscreen/@idfonline
RAT DO ISTREBLJENJA, BORBE PRSA U PRSA! Hezbolah raspalio raketama po Izraelu! IDF i ŠIN BET objavili nove informacije! GOTOVI SU!

Izraelske vlasti su saopštile danas da je libanska militantna grupa Hezbolah ispalila veći broj raketa na sever Izraela od kojih su neke pogodile stambene objekte u Karmielu i Deir al-Asadu.

Šefica izraelske Hitne službe Magen David Adom (MDA) saopštila je da je na lečenje primljeno 10 osoba zbog šoka, ali ne i zbog fizičkih povreda, prenosi Si-En-EN (CNN).

 

 

Nekoliko ekipa vatrogasaca je preventivno raspoređeno u slučaju potrebe da se interveniše, a osam vatrogasnih ekipa je angažovano na gašenju požara u blizini grada Roš Pina, saopštile su izraelske vlasti, preneo je Tanjug.

N granici Libana i Izraela vode se borbe prsa u prsa između boraca Hezbolaha i izraelske vojske, a pojavili su se i snimci gde Izraelske odbrambene snage evakuišu svoje ranjenike i poginule vojnike.

IDF i Šin Bet tvrde da su u vazdušnim udarima u Libanu ubijena dva zvaničnika Hamasa

Izraelska vojska (IDF) i izraelska bezbednosna agencija Šin Bet u današnjem zajedničkom saopštenju potvrdili su da su dva visoka komandanata Hamasa poginula u izraelskim vazdušnim udarima u Libanu.

Prvi napad, izveden tokom noći na izbeglički kamp Bedavi blizu grada Tripolija na severu Libana, bio je usmeren na likvidaciju Saida Atalaha Alija, prenosi Tajms of Izrael.

 

 

U zvaničnom saopštenju IDF i Šin Beta se navodi da je Ali organizovao terorističke napade protiv Izraela i radio na regrutovanju novih članova Hamasa u Libanu.

U međuvremenu, Hamas je potvrdio pogibiju Atalaha Alija za koga se kaže da je bio terenski komandant. Drugi izraelski napad, koji se dogodio jutros u blizini grada Sadnajela u dolini Beka, bio je usmeren na Mohameda Huseina al-Lavisa, koji je takođe likvidiran.

U saopštenju IDF i Šin Beta se navodi da je al-Lavis bio predstavnik "izvršne vlasti Hamasa u Libanu" i navodno je usmeravao terorističke napade na Zapadnoj obali.

Hamas je u svom saopštenju potvrdio likvidaciju al-Lavisa.

Iranski ministar za naftu nije zabrinut zbog eskalacije konflikta i pretnji Izraela

Iranski ministar za naftu Mohsen Paknedžad danas je izjavio da nije zabrinut zbog eskalacije konflikta u regionu, saopstilo je iransko Ministarstvo posle izveštaja da bi Izrael mogao napasti Iran.

Ministar je to izjavio za vreme posete centru za iranske instalacije na najvećem svetskom ofšor nalazištu gasa, Asalujeh, koji Iran deli sa Katarom u regionu Zaliva, prenela je agencija Rojters.

- Nisam zabrinut zbog krize koju stvaraju neprijatelji revolucije, a ovaj obilazak je uobičajena radna poseta - naveo je Paknedžad ovim povodom.

Iran je u utorak lansirao više od 180 raketa na Izrael, navodeći da je to osveta zbog ubistava lidera militanata, kao i agresije u Gazi i Libanu.

Izrael je nakon toga obećao da će uzvratiti na iranske napade, preneo je Tanjug.