NEMA MILOSTI! HEZBOLAH ZASUO RAKETAMA IZRAELSKE VOJNIKE! Gađali ih dok su evakuisali mrtve i ranjenike! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 08:58


Izraelska vojska je navela i da je rano jutros oko 30 projektila ispaljeno na izraelsku teritoriju iz Libana

Foto: Tanjug/AP Photo/Baz Ratner
NEMA MILOSTI! HEZBOLAH ZASUO RAKETAMA IZRAELSKE VOJNIKE! Gađali ih dok su evakuisali mrtve i ranjenike! (VIDEO)

Libanska grupa Hezbolah saopštila je rano jutros da je raketama gađala izraelske vojnike u naselju Al-Manara i okolini na severu Izraela u, kako je navedeno, "znak podrške palestinskom narodu i odbrane Libana".

Hezbolah je takođe naveo da je gađao izraelske snage u toj oblasti dok su "evakuisale ranjene i ubijene vojnike", prenosi CNN.

 

 

Izrael je, osim vazdušnih udara na teritoriju Libana, od 1. oktobra pokrenuo kopnenu operaciju protiv Hezbolaha u južnom Libanu.

"Gađali smo skladišta oružja Hezbolaha u Bejrutu, 30 projektila ispaljeno iz Libana"

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su protekle noći gađale lokacije u Bejrutu na kojima se, kako tvrde, nalaze skladišta oružja libanske grupe Hezbolah i druga "teroristička infrastruktura".

- Vazdušnim napadima prethodili su sveobuhvatni koraci kako bi se ublažila šteta po civile, uključujući upozorenje o pretećim udarima - navedeno je u saopštenju, prenosi CNN.

Dodaje se da će IDF nastaviti punom snagom da gađa vojne objekte Hezbolaha.

Izraelska vojska je navela i da je rano jutros oko 30 projektila ispaljeno na izraelsku teritoriju iz Libana i da su neki projektili presretnuti, prenosi Tajms of Izrael.

Trideset minuta posle ponoći oglasile su se sirene u oblasti Kirjat Šmona na severu Izraela.

IDF navodi i da su vazdušne snage oborile tri jurišne bespilotne letelice iznad Sredozemnog mora, od kojih jednu blizu obale Tel Aviva, za koje tvrdi da su ispaljene sa istoka, piše Tanjug.