SVETINJA MUSLIMANA DIGNUTA U VAZDUH: Ubijen i ranjen veliki broj ljudi! IDF je uništio 814 džamija, tri crkve i 19 grobalja! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 09:57


Izraelska vojska je potvrdila da je izvela napad, navodeći da je meta bio Hamasov komandni i kontrolni centar

Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit
SVETINJA MUSLIMANA DIGNUTA U VAZDUH: Ubijen i ranjen veliki broj ljudi! IDF je uništio 814 džamija, tri crkve i 19 grobalja! (VIDEO)

U izraelskom napadu na džamiju u centralnom delu Pojasa Gaze poginulo je 24 osoba, a ranjeno 93, saopštili su civilna odbrana i predstavnici lokalne bolnice.

Na snimcima koje je objavio CNN vide se haotične scene dok osoblje civilne odbrane i medicinski radnici izvlače žrtve iz ruševina džamije koristeći samo svetlost svojih mobilnih telefona.

Izraelska vojska je potvrdila da je izvela napad, navodeći da je meta bio Hamasov komandni i kontrolni centar.

Ministarstvo za verska pitanja u Pojasu Gaze saopštilo je u subotu da je izraelska vojska tokom jednogodišnjeg sukoba u Pojasu Gaze uništila 814 džamija, tri crkve i 19 grobalja.

U izraelskim napadima je oštećeno 148 džamija, a procenjeni finansijski gubitak iznosi 350 miliona dolara, prenela je Al Džazira.

Izrael: Proširili smo humanitarno područje na jugozapadu Gaze

Izraelska vojska (IDF) kaže da je proširila humanitarno područje u Al Mavasiju, koje se nalazi na jugozapadu Gaze.

Dve rute za humanitarnu evakuaciju ponovo su otvorene iz severne Gaze, dodao je IDF, jedna duž puta Salahadin - koja prolazi kroz centar enklave - i druga duž puta Al-Rašid, uz obalu.

Izrael izdao nove naredbe za evakuaciju severa Gaze

Izrael je izdao nove naredbe za evakuaciju stanovnika na severu Gaze.

Jutros je saopšteno da su ponovo otvorene dve rute za evakuaciju iz severne Gaze kako bi se ljudima omogućilo prelazak u južnu humanitarnu zonu.

Portparol vojske rekao je stanovnicima da je Hamas uspostavio "terorističku infrastrukturu u toj regiji, iskorišćavajući stanovništvo, skloništa i zdravstvene ustanove kao živi štit", i naredio ljudima da krenu prema jugu pre nastavka izraelskih operacija na severu.