IZRAEL MORA BITI UKLONJEN! Brutalna poruka Hezbolaha na godišnjicu masakra, evo kako je Hamas reagovao na ovo


IZVOR: Republika/I.Đ. - 07.10.2024 | 10:09


Hezbolah je opisao događaje od 7. oktobra kao "herojske" istakavši da će imati "istorijske" učinke u regiji

Foto: Tanjug/AP
IZRAEL MORA BITI UKLONJEN! Brutalna poruka Hezbolaha na godišnjicu masakra, evo kako je Hamas reagovao na ovo

Hezbolah se jutros, na godišnjicu masakra na jugu Izraela, u saopštenju osvrnuo na Hamasov napad od 7. oktobra 2023. godine.

Iz Hezbolaha su još jednom iskazali uverenje u svoju sposobnost da "odbiju izraelsku agresiju" i obećali nastavak borbe. 

Oružana grupa sa sedištem u Libanu u savezu je s Hamasom, a oboje ih podupire i finansira Iran.

Hezbolah je opisao događaje od 7. oktobra kao "herojske" istakavši da će imati "istorijske" učinke u regiji.

Iz Hezbolaha su dodali kako u regiji "nema mesta" za Izrael te da on "mora biti uklonjen, bez obzira koliko dugo to trajalo".

Prozvali su "SAD i njegove saveznike" za nasilje u Gazi i Libanu, koje je usledilo nakon napada Hamasa.

Inače, Hamasovci nisu se oglasili od jutros, iako su oni ti koji su 7. oktobra 2023. godine upali na muzički festival u kibuce Izraela i ubili tom prilikom više od 1.250 učesnika a više stotina kidnapovali.

Rakete libanske militantne grupe Hezbolah pogodile su Haifu, treći po veličini grad u Izraelu, saopštila je rano jutros izraelska policija, a izraelski mediji su preneli da je deset osoba povređeno na severu zemlje.

Hezbolah je saopštio da je salvom raketa ciljao vojnu bazu južno od Haife, a u medijskim izveštajima se navodi da su dve rakete pogodile Haifu, prenosi Rojters.

Policija u tom gradu saopštila je da je u napadu oštećeno nekoliko objekata i da je primljeno nekoliko dojava o lakše povređenima koji su prevezeni u obližnju bolnicu.