UNIŠTENE STOTINE DRONOVA! Ukrajinci pogodili skladište "Šaheda"! Napad izvela UDARNA GRUPA!


IZVOR: Republika/N.M. - 10.10.2024 | 00:19


Generalštab je dodao da će uništavanje baze za skladištenje bespilotnih letelica Šahed značajno smanjiti sposobnost ruskih snaga da ugrožavaju stanovnike ukrajinskih gradova i sela

Foto: Daily Mail/Printscreen
UNIŠTENE STOTINE DRONOVA! Ukrajinci pogodili skladište "Šaheda"! Napad izvela UDARNA GRUPA!

Ukrajinska vojska pogodila je bazu za skladištenje bespilotnih letelica "Šahed" u blizini naselja Oktjabrskij u Krasnodarskom okrugu Rusije, saopštio je danas generalštab oružanih snaga Ukrajine.

U saopštenju se kaže da je uspešan napad 9. oktobra izvela udarna grupa snaga mornaričkih snaga oružanih snaga Ukrajine u saradnji sa jedinicama Službe bezbednosti Ukrajine, prenosi agencija Unian.

- Prema dostupnim informacijama, tamo je bilo uskladišteno oko 400 jurišnih dronova. Prema rezultatima objektivne kontrole zabeležen je tačan pogodak u metu. Uočena je sekundarna detonacija u krugu objekta - navodi se u saopštenju.

Generalštab je dodao da će uništavanje baze za skladištenje bespilotnih letelica Šahed značajno smanjiti sposobnost ruskih snaga da ugrožavaju stanovnike ukrajinskih gradova i sela.

Podsetimo, tokom posete Hrvatskoj, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da vidi priliku u narednim mesecima da postavi preduslove za okončanje rusko-ukrajinskog rata do 2025. godine, pod uslovima prihvatljivim za Ukrajinu.

Zelenski je to, kako prenosi Ukrainska Pravda, rekao u javnom govoru pored hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Govoreći o Planu pobede Ukrajine, Zelenski je izjavio da vidi priliku u narednim mesecima da se otvori put za okončanje rata.

BONUS VIDEO: