BURNO NA FRONTU: Rusi uništili 92 ukrajinska drona, a onda su krenuli na Zaporožje!


IZVOR: Republika/I.Đ. - 10.10.2024 | 08:40


U ruskom napadu na Zaporožje su najmanje dve osobe ranjene i privatne kuće su uništene, saopštio je Ivan Fedorov, načelnik Zaporoške vojne oblasti

Foto: Tanjug/AP
BURNO NA FRONTU: Rusi uništili 92 ukrajinska drona, a onda su krenuli na Zaporožje!

Tokom protekle noći na teritoriji Rusije uništena su 92 ukrajinska drona, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su i presreli 92 ukrajinske bespilotne letelice" navodi se u saopštenju, prenosi Ukrinform.

Ministarstvo odbrane Rusije je preciziralo da je 47 bespilotnih letelica eliminisano nad teritorijom Krasnodarskog kraja, 12 nad teritorijom Kurske oblasti, 9 nad teritorijom Rostovske oblasti, 4 nad teritorijom Brjanska, po dva nad teritorijama Belgorodska oblast i Krima, a jedan iznad teritorije Voronješke oblasti i 15 bespilotnih letelica iznad Azovskog mora.

Inače, u ruskom napadu jutros na Zaporožje su najmanje dve osobe ranjene i privatne kuće su uništene, saopštio je Ivan Fedorov, načelnik Zaporoške vojne oblasti.

"Za sada su poznate dve žrtve. Lekari im pružaju pomoć. Detaljnije informacije biće naknadno", rekao je Fedorov na Telegramu, prenosi Ukrinform. Agencija navodi da su oko 6.00 časova jutros u Zaporožju odjeknule snažne eksplozije.

Selo Rodnikovi u Rusiji u regionu južne Adigeje evakuisano je rano jutros zbog požara nakon ukrajinskog napada dronom.

Ukrajinski dronovi napali su tokom noći predgrađe Majkop, u toku je organizovana evakuacija stanovnika sela Rodnikovo, objavio je na Telegram kanalu načelnik Adigeje Murat Kumpilov.

"Sinoć je predgrađe Majkopa napadnuto... Bez žrtava. U toku je evakuacija stanovnika sela Rodnikovog“, navodi se u poruci, prenela je RIA novosti.

Prema rečima Kumpilova, u selu Hanskaja biće raspoređen centar za privremeni smeštaj, a ljudima će biti obezbeđeno sve što im je potrebno.