TERORISTIČKI NAPAD NA AUTO-PUTU: Jedan čovek ubijen, tri osobe ranjene!


IZVOR: Republika/I.Đ. - 15.10.2024 | 14:08


Veruje se da je ubica pucao na ljude sa dve odvojene lokacije duž autoputa između dva grada

Foto: X/gerry Karisson/Printscreen
TERORISTIČKI NAPAD NA AUTO-PUTU: Jedan čovek ubijen, tri osobe ranjene!

U pucnjavi na priobalnom autoputu na jugu Izraela jedan čovek je smrtno stradao, a tri osobe su ranjene.

Kako prenosi dnevnik Tajms of Izrael kritično ranjeni čovek je preminuo tokom transporta ka bolnici.

Napad se dogodio blizu raskrsnice Javne, severno od Ašdoda, a lakše je povređen lekar koji je zaustavio svoj automobil da bi pomogao povređenima da bi ga u tom trenutku udario drugi automobil.

Veruje se da je ubica pucao na ljude sa dve odvojene lokacije duž autoputa između Ašdoda i Javnea.

Saobraćaj je na mestu događaja je obustavljen, a policija pretražuje područje kako bi isključila prisustvo drugog napadača.

Izraelski vojnici izveli su danas napade širom Pojasa Gaze u kojima je ubijeno najmanje 40 Palestinaca, uz pojačani pritisak izraelske vojske (IDF) oko izbegličkog kampa u Džabaliji na severu okupirane palestinske enklave gde se vode žestoke borbe sa pripadnicima Hamasa.

Palestinski zdravstveni zvaničnici su saopštili da je najmanje 11 osoba poginulo od izraelske vatre blizu Al-Faludže u Džabaliji, najvećem od osam izbegličkih kampova u Pojasu Gaze, dok je 10 ljudi poginulo u izraelskom raketnom udaru na jednu kuću u Bani Suhaili, istočnom delu grada Kan Junisa na jugu palestinske enklave.

Ranije danas, u izraelskom vazdušnom udaru na Sabru, predgrađe Gaze, uništene su tri kuće, a lokalna služba hitne pomoći saopštila je da su izvučena dva tela na mestu eksplozije i da se nastavlja traganje za 12 osoba koje su, kako se veruje, bile u kućama u vreme napada.

U izveštajima se navodi da je još pet osoba poginulo kada je pogođena jedna kuća u kampu Nuseirat u centralnoj Gazi.

Džabalia je već više od 10 dana meta izraelske ofanzive, a vojnici se vraćaju u oblasti na severu okupirane palestinske enklave koje su bile izložene teškim izraelskim bombardovanjima u ranim mesecima rata sa Hamasom.