IZRAEL POBIO LIBANSKU DECU, HEZBOLAH UZVRATIO RAKETNOM PALJBOM! Kulja sukob na granici, pakao rata širi se regionom


IZVOR: Republika/M. L. - 16.10.2024 | 07:22


Situacija u čitavoj regiji sve gora i gora

Foto: x/@WarMonitors
IZRAEL POBIO LIBANSKU DECU, HEZBOLAH UZVRATIO RAKETNOM PALJBOM! Kulja sukob na granici, pakao rata širi se regionom

Izraelska vojska je saopštila da je tokom noći iz Libana ispaljeno oko 50 raketa na grad Safed i okolinu, a Hezbolah je preuzeo odgovornost za ovaj napad.

U saopštenju se navodi da su izraelske trupe presrele veliki broj projektila u toj oblasti, a u ovom trenutku nema izveštaja o povređenima ili šteti, prenosi Tajms of Izrael.

Hezbolah je objavio saopštenje u kojem preuzima odgovornost za napad raketama na grad Safed na severu Izraela.

Ovaj napad na Izrael usledio je kao rekacija na sinoćni izraelski napad na grad Sarbin u južnom Libanu, u kom je poginulo petoro ljudi.

Ranije je saopšteno da je pet osoba, uključujući troje dece, poginulo kada su izraelske snage sinoć popodne granatirale grad Rajak u južnom Libanu.

U tom napadu ranjeno je šesnaest ljudi, navodi se u saopštenju, prenosi libanska agencija NNA.

Ministarstvo javnog zdravlja saopštilo je da je najmanje 41 osoba ubijena, a 124 povređene u izraelskim napadima na Liban u ponedjeljak, od kojih polovina u hrišćanskom selu Aitu severno od Bejruta.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je juče u telefonskom razgovoru sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom da Izrael neće pristati na prekid vatre sa libanskim pokretom Hezbolah dok se ne stvore bezbedni uslovi da se stanovnici severa zemlje vrate svojim domovima.