IZRAEL PRIPREMIO PLAN NAPADA NA IRANCE: Amerikanci znaju koje su im glavne mete, KREĆE OSVETA!


IZVOR: Republika/I.Đ. - 16.10.2024 | 13:04


Iran je lansirao desetine raketa u pravcu Izraela u znak odmazde za ubistvo lidera libanske grupe Hezbolah, Hasana Nasralaha, političkog lidera Hamasa, Ismaila Hanijea, i drugih lidera, a Netanjahu je obećao da će Iran "platiti" za taj napad

Foto: Tanjug/AP
IZRAEL PRIPREMIO PLAN NAPADA NA IRANCE: Amerikanci znaju koje su im glavne mete, KREĆE OSVETA!

Izrael ima spreman plan za odgovor na napad koji je Iran 1. oktobra izveo na tu zemlju, javlja danas CNN pozivajući se na dobro upućen izvor.

CNN je, kako navodi, zatražio komentar od izraelskog Ministarstva odbrane, ali ne iznosi više detalja s tim u vezi.

Izraelski zvaničnici, uključujući premijera Benjamina Netanjahua, uveravaju SAD da će protivudar na Iran biti ograničen na vojne mete, a ne na naftna ili nuklearna postrojenja, navodi neimenovani izvor.

Iran je lansirao desetine raketa u pravcu Izraela u znak odmazde za ubistvo lidera libanske grupe Hezbolah, Hasana Nasralaha, političkog lidera Hamasa, Ismaila Hanijea, i drugih lidera, a Netanjahu je obećao da će Iran "platiti" za taj napad, podseća CNN.

Premijer Libana Nadžib Mikati osudio je danas smrtonosne raketne udare izraelske vojske (IDF) na grad Nabatijeh na jugu Libana u kojima je poginuo i gradonačelnik Nabatijeha Ahmad Halil.

Premijer je ocenio da je Izrael namerno izvršio udare na zgradu opštine u kojoj se održavao sastanak opštinskog veća.

- Premijer osuđuje novu izraelsku agresiju protiv civila u gradu Nabatijehu i namerni napad na zgradu opštine u kojoj je opštinski savet raspravljao o uslugama u gradu i situaciji s humanitarnom pomoći - navodi se u zvaničnom saopštenju Mikatijevog kabineta koje prenosi Gardijan.

Guvernerka provincije Nabatijeh Hovaida Turk ocenila je da je "u masakru koji je počinio Izrael mučenički poginuo gradonačelnik Ahmad Halil" i to u zgradi opštine.

Ministarstvo zdravstva Libana je saopštilo da je još najmanje pet osoba poginulo u udarima IDF na zgradu opštine Nabatijeh i druge kancelarije lokalnih gradskih vlasti, prenela je ranije Al Džazira navodeći da su u toku operacije pretrage i spašavanja preživelih.