"GDE SMO? ODAKLE VIŠE DOLAZE?": Izraelci se potpuno POGUBILI u grotlu Hezbolaha, snimak pokazuje sav strah u njima (VIDEO)


IZVOR: Republika/I.Đ. - 16.10.2024 | 15:15


Izrael uporno već godinu dana predstavlja svoju vojsku kao neuništivu i maltene besmrtnu, ali snimci s lica mesta pokazuju drugu stranu medalje.

Foto: Profimedia
"GDE SMO? ODAKLE VIŠE DOLAZE?": Izraelci se potpuno POGUBILI u grotlu Hezbolaha, snimak pokazuje sav strah u njima (VIDEO)

Izraelska vojska kročila je na tlo Libana i kopnenim putem.

Doduše vrlo oprezno, da ne kažemo stidljivo, pošto je dobila informacije da će borci Hezbolaha na jugu Libana biti malo komplikovaniji neprijatelj od Hamasa u Gazi.

I tako i bi.

Izraelci se muče na početku kopnene invazije jer su borci Hezbolaha mnogo dobro uvežbani i logično, bolje poznaju teren granice sa Izraelom nego neprijatelji.

Poslednji snimak nastao sa kamere koja je na grudima jednog od vojnika Izraela pokazao je da ne ide sve po planu na jugu Libana.

 

 

Snimak, iz perspektive IDF vojnika, pokazuje dezorijentaciju među izraelskim snagama, dok se suočavaju s mnogo ozbiljnijim protivnikom nego što je Hamas.

Jedan izraelski vojnik je ranjen tokom sukoba, a haos i konfuzija dodatno naglašavaju teške uslove na terenu.

Mediji prenose da se na snimku može čuti da vojnici jedni druge pitaju gde su sad i odakle će prići neprijatelj.

Borci Hezbolaha, poznati po svojoj vojnoj veštini i dobroj opremljenosti, pokazali su se kao mnogo zahtevniji protivnici, koristeći taktičku prednost i znanje o terenu kako bi iscrpili izraelske snage.

Uprkos naporima da se održi kontrola i neutralizira Hezbolah, video jasno pokazuje koliko je izazovno upravljati situacijom na prvoj liniji i suočiti se s protivnikom čija borbena strategija daleko nadmašuje one s kojima se IDF obično susreće u sukobima s Hamasom.

Inače, libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je danas da je raketnim projektilima gađala grad Safed na severu Izraela, prenosi libanska televizija AL Majadin.

Hezbolah tvrdi da je gađao Safed raketnim bacačem i da je projektil pogodio zgradu u tom području.

Izraelski mediji preneli su da se napad dogodio "u neuobičajeno vreme za lansiranje raketa", što je nateralo desetine hiljada naseljenika da odu u skloništa.

Nakon što su se oglasile sirene u regionu Gornje Galileje, "otkriveno je oko 50 projektila lansiranih iz Libana prema Safedu".

Izraelski javni servis je preneo da su dva Izraelca povređena nakon lansiranja pet projektila sa teritorije Libana, od kojih je jedan pogodio dvorište kuće u Safedu, na severu Izraela.