IZRAEL ZAPOČEO OPŠTI NAPAD NA LIBAN! Gori nebo i zemlja - broje se mrtvi


IZVOR: Republika/M.S. - 21.10.2024 | 18:09


Najjači udari do sada!

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla
IZRAEL ZAPOČEO OPŠTI NAPAD NA LIBAN! Gori nebo i zemlja - broje se mrtvi

Tragedija u Libanu: Izraelski vazdušni udari odneli živote šestoro ljudi

Libansko Ministarstvo zdravlja je danas potvrdilo da je u izraelskom vazdušnom udaru na Balbek, gradu na istoku Libana, poginulo šestoro ljudi, među kojima se nalazilo i jedno dete. Prema saopštenju Nacionalne novinske agencije (NNA), sve žrtve su pripadale jednoj porodici, što dodatno pojačava težinu ove tragedije. Ova vest je samo jedna u nizu tragičnih događaja koji su se odigrali u okviru izraelskih napadca na Liban.

Porodična tragedija u Balbeku

NNA je izvestila da su sve žrtve iz jedne porodice, što dodatno naglašava dubinu ove porodične tragedije. Gubitak šestoro života iz iste porodice predstavlja tešku i potresnu sliku, koja će ostaviti dubok trag u lokalnoj zajednici.

Napadi na Kharajib i Arabsalim

Pored tragedije u Balbeku, još četvoro ljudi je poginulo, a četvoro je ranjeno u izraelskom napadu na Kharajib na jugu Libana. NNA je takođe izvestila o četiri izraelska vazdušna udara na mesto Arabsalim, gde su bili gađani stambeni kvartovi. Ovi napadi su dodatno pogoršali već tešku situaciju u regionu.

Continued Izraelski napadi na južni Liban

Izraelski borbeni avioni su takođe ciljali i mesto Kiam u području Nabatije na jugu Libana. Ovi incidenti predstavljaju nastavak izraelskih napada na južni Liban, što dodatno povećava tenzije i strah među lokalnim stanovništvom.

Ovi tragični događaji samo su deo šire slike sukoba između Izraela i Libana, čiji su građani najviše pogođeni. Nadu za prekid nasilja i postizanje mirnog rešenja u ovom regionu sve više potkopavaju kontinuirani sukobi i gubici života.