OVAKO IZGLEDA NETANIJAHUOVA VILA NAKON ŠTO JU JE HEZBOLAH POGODIO! Premijer Izraela preživeo zahvaljujući ovome! (FOTO)


IZVOR: Republika/M.S. - 22.10.2024 | 16:36


Dron koji je pao na objekat lansiran iz Libana.

Foto: Tanjug AP
OVAKO IZGLEDA NETANIJAHUOVA VILA NAKON ŠTO JU JE HEZBOLAH POGODIO! Premijer Izraela preživeo zahvaljujući ovome! (FOTO)

Hezbolah lansirao dron na rezidenciju premijera Izraela

Danas je Vojna služba za nadzor javnih informacija odobrila izraelskim medijima da objave fotografiju oštećenja koje je na vili premijera Izraela Benjamina Netanijahua u Cezareji prouzrokovao dron koji je iz Libana lansirao Hezbolah. Fotografija, koju su vojni cenzori ranije zabranili za objavljivanje, prikazuje punu štetu koju je dron naneo na rezidencijalnom objektu u Cezareji, prenosi Tajms of Izrael.

Šteta na rezidenciji premijera

Od eksplozije je napuklo staklo na prozoru spavaće sobe, ali dron nije probio staklo i nije uleteo u kuću, očigledno zbog ojačanih prozora i drugih zaštita. Povređenih nije bilo, a Netanijahu i njegova supruga u tom trenutku nisu bili kod kuće.

 

 


Reakcija izraelskog premijera

Tim povodom, izraelski premijer je rekao da su "agenti Irana" koji su pokušali da ubiju njega i njegovu ženu "napravili veliku grešku" i dodao da ga taj napad neće sprečiti da nastavi rat i da će svako ko naudi Izraelcima platiti visoku cenu.

Hezbolah preuzima odgovornost

Ranije danas, portparol Hezbolaha je saopštio da ta militantna grupa preuzima punu i isključivu odgovornost za napad na rezidenciju izraelskog premijera Netanijahua, preneo je Rojters.

Ovaj napad i reakcija izraelskog premijera jasno ukazuju na zategnute odnose između Izraela i Hezbolaha, kao i na duboku političku i vojnu napetost u regionu. Izraelski premijer je istakao da će nastaviti borbu protiv onih koji ugrožavaju Izrael i njegove građane, dok Hezbolah preuzima odgovornost za napad, naglašavajući svoju sposobnost i spremnost da deluje protiv Izraela čak i na njegovom teritorijumu.

Ova situacija jasno pokazuje ozbiljnost i kompleksnost političkih i vojnih odnosa na Bliskom istoku, te će dalji razvoj događaja u narednom periodu sigurno biti predmet pažnje međunarodne zajednice