HEZBOLAH JE PRIPREMAO INVAZIJU NA NAS! Netanijahu saopštio da je otkriven plan za totalni napad na Izrael


IZVOR: Republika/M.S. - 23.10.2024 | 21:35


Tuneli i džipovi su bili spremni!

Foto: Tanjug AP
HEZBOLAH JE PRIPREMAO INVAZIJU NA NAS! Netanijahu saopštio da je otkriven plan za totalni napad na Izrael

Izraelski premijer otkriva zaveru Hezbolaha za napad kroz podzemne tunele

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu nedavno je izjavio da je njegova zemlja otkrila zaveru Hezbolaha za napad kroz podzemne tunele, koristeći džipove i rakete. On je istakao da bi potencijalni napad bio mnogo razorniji od prethodnog napada Hamasa iz Gaze, koji se dogodio 7. oktobra prošle godine. Netanjahu je za francusku CNews naglasio da su ovi tuneli bili locirani na svega stotinama metara od granice Izraela, te da su predstavljali ozbiljnu pretnju invazije.

Vrhunska ruska ratna oprema pronađena u skladištima oružja Hezbolaha

Netanjahu je takođe izjavio da je izraelska vojska pronašla vrhunsku rusku ratnu opremu u skladištima oružja Hezbolaha, što dodatno potvrđuje ozbiljnost pretnje koju ovaj neprijatelj predstavlja po Izrael. Ova informacija ukazuje na složenost situacije i na potrebu za pažljivim praćenjem aktivnosti Hezbolaha u regionu.

Reakcije na otkriće zavere

Nakon ove Netanjahuove izjave, američki državni sekretar Blinken izrazio je uverenje da smrt vođe Hamasa pruža značajnu priliku za okončanje rata u Gazi. Ovo ukazuje na kompleksnost političke situacije na Bliskom istoku i na potrebu za diplomatskim rešenjima.

Napad dronom na Netanjahuovu kuću

Dodatni nemiri su izbili kada je Netanjahuova kuća bila pogođena i oštećena dronom, a odgovornost za ovaj napad preuzeo je Hezbolah. Ovo ukazuje na eskalaciju tenzija i na potrebu za efikasnim merama kako bi se očuvala stabilnost u regionu.

Netanjahuove izjave jasno pokazuju ozbiljnost situacije na Bliskom istoku i potrebu za pažljivim praćenjem aktivnosti i pretnji koje dolaze iz organizacija poput Hezbolaha. S obzirom na kompleksnost političke situacije, rešenje ovih problema zahtevaće mudre i promišljene akcije kako bi se osigurala mirna budućnost za sve uključene strane.