LIKVIDIRAN KOMANDANT ELITNIH RADVAN JEDINICA! Abas Adnan Muslem ubijen na jugu Libana


IZVOR: Republika - 25.10.2024 | 07:55


Novi snažan udarac za Hezbolah

Foto: Credit: Houssam Shbaro / AFP / Profimedia
LIKVIDIRAN KOMANDANT ELITNIH RADVAN JEDINICA! Abas Adnan Muslem ubijen na jugu Libana

Jedan od komandanata elitnih snaga Hezbolaha, Radvan, Abas Adnan Muslem ubijen je u nedavnom vazdušnom napadu Izraela na jug Libana, saopštila je jutros izraelska vojska.

U saopštenju se navodi da je Adnan Muslem odgovoran za brojne raketne napade na izraelske trupe i izraelske iz oblasti Aitaruna na jugu Libana, preneo je Tajms of Izrael.

Izraelska vojska ističe da je tokom proteklog dana izvela napade na oko 200 ciljeva libanske militantne grupe Hezbolah u Libanu.

Izraelska vojska takođe je saopštila da je ubila Mohamada Abu Itivija, komandanta Hamasa koji je učestvovao u napadu na južni Izrael 7. oktobra 2023, a koji je, takođe, radio za Agenciju UN za palestinske izbeglice (UNRWA) u Pojasu Gaze.

Izrael je optužio agenciju UNRWA da ima mnogo zaposlenih koji su ujedno i članovi Hamasa i drugih oružanih grupa, preneo je Rojters. 

UN su u avgustu saopštile da je devet zaposlenih u UNRWA verovatno bilo uključeno u napade 7. oktobra i otpustila ih.

UNRWA nije komentarisala najnovije izraelske navode.

Agencija je u sredu saopštila da je jedan od njenih zaposlenih poginuo u izraelskom napadu u centralnom delu Pojasa Gaze.

Izraelska vojska je navela da je Mohamed Abu Itivi ubijen u sredu tvrdeći da je on bio komandant Hamasa i da je učestvovao u ubistvima i otmicama izraelskih civila. 

Navela je i da je bio zaposlen u UNRWA od jula 2022. i da se njegovo ime nalazi na spisku zaposlenih u agenciji.