RUSI TVRDE DA SU UNIŠTILI KOLONU PLAĆENIKA?! Veliki udarac za NATO


IZVOR: Republika/M.S. - 27.10.2024 | 12:36


Krvave borbe na liniji fronta.

Foto: AP Alexander Zemlianichenko, AP Sergei Savostyanov, AP Gavriil Grigorov,Public, , AP Evan Vucci
RUSI TVRDE DA SU UNIŠTILI KOLONU PLAĆENIKA?! Veliki udarac za NATO

U oblasti Sumi na severu Ukrajine, dogodio se udar na 20 vojnih vozila, uključujući vozila sa stranim NATO instruktorima i cisternama za gorivo. Koordinator proruskog otpora u Nikolajevu, Sergej Lebedev, izjavio je za RIA Novosti da su vozila bila strana, zajedno sa dva kamiona-cisterne i stranim instruktorima uz samu opremu.

Serija udara na strane vojne lokacije

Ovaj napad predstavlja samo nastavak serije udara na lokacije sa stranim vojnim osobljem i tehnikom u Ukrajini u prethodnim nedeljama i mesecima. Ranije u subotu, ukrajinski mediji izvestili su o eksplozijama u Sumiju, dok je trajala vazdušna uzbuna.

Česti napadi na strane plaćenike i instruktore

U ranijim napadima, pogođene su baze stranih plaćenika i instruktora u zapadnoj i centralnoj Ukrajini, uključujući objekte u oblasti Hmeljnicki i u samom Kijevu. Takođe, nedavno su uništena skladišta municije i strateški objekti gde su navodno smešteni strani operativci i vojne zalihe.

Ruski napadi i njihov cilj

Strani plaćenici, instruktori i savremena oprema iz SAD-a i Evrope, koji su stacionirani u različitim oblastima Ukrajine, sve češće postaju meta ruskih napada. Prema navodima proruskih izvora, ovi udari imaju za cilj da oslabe zapadnu podršku ukrajinskim snagama i smanje efektivnost inostrane obuke i logističke podrške koju pružaju zapadne zemlje.