RUSKA VOJSKA TUČE NA SVIM FRONTOVIMA! Na kupjanskom, pokrovskom i kurahovskom pravcu Ukrajinci jedva izdržavaju


IZVOR: Republika/M. L. - 28.10.2024 | 06:50


Teška situacija na gotovo svim bojištima

Foto: youtube.com/printscreen
RUSKA VOJSKA TUČE NA SVIM FRONTOVIMA! Na kupjanskom, pokrovskom i kurahovskom pravcu Ukrajinci jedva izdržavaju

Ruska avijacija je u nedelju nanela 15 udara na teritoriju Kurske oblasti, koristeći 18 avio-bombi, saopštio je danas Generalštab Oružanih snaga Ukrajine, a prenosi Tanjug.

- Ruski okupatori su takođe aktivno koristili avijaciju na guljajpoljskom i orahovskom pravcu u Zaporoškoj oblasti. U oblasti Male Tokmačke, neprijatelj je bacio 12 protivvazdušnih projektila i dva puta pogodio Bilogori sa 40 nevođenih vazdušnih projektila - navodi se u saopštenju, prenosi ukrajinski Interfaks.

Dodaje se da su ruske snage izvele vazdušne udare u Donjeckoj oblasti, a posebno su bombardovani okrug Aleksandro-Kalinovoj i Romanovka. 

- Neprijatelj je izveo vazdušne udare na okruge Stepni, Bilovodi, Bašivka i Junakovka u Sumskoj oblasti, bacivši ukupno 12 avio-bombi. Neprijateljskim artiljerijskim granatiranjem sa teritorije Ruske Federacije pogođena su područja pograničnih naselja Sumske i Černigovske oblasti - navodi se u saopštenju.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je saopštio da je situacija na frontu i dalje napeta, a od početka dana su se dogodila ukupno 84 borbena okršaja, pri čemu je, kako se navodi, najteža situacija u kupjanskom, pokrovskom i kurahovskom pravcu.

Trampov kandidat za potpredsednika SAD pozvao na pregovore sa Rusijom

Foto: Tanjug/AP Julia Nikhinson

Donald Tramp i Džej Di Vens


Senator iz Ohaja Džej Di Vens pozvao je juče na pregovore sa Rusijom.

U intervjuu za NBC News, na pitanje da li  vidi Putina kao saveznika ili neprijatelja, on je rekao:

- Mislim da je on očigledan protivnik. On je konkurent. Mislim da moramo da budemo pametni i u diplomatiji. Samo zato što nam se neko ne sviđa, to ne znači da ne možemo da razgovaramo s njima po potrebi - rekao je Di Vens.

On je naglasio da su pregovori sa Rusijom sastavni deo okončanja rata u Ukrajini.

- Mislim da je važno da ako ikada završimo rat u Ukrajini, suštinski, na nekom nivou, moraćemo da učestvujemo u određenim pregovorima između Ukrajine, između Rusije, između naših NATO saveznika u Evropi. To je neophodan deo - istakao je Di Vens.