UDARIĆEMO DA IH OSAKATIMO! Iran uprkos američkom ultimatumu najavio krvavu osvetu Izraelu


IZVOR: Republika/M.S. - 28.10.2024 | 18:06


Udar se očekuje u subotu.

Foto: Shutterstock
UDARIĆEMO DA IH OSAKATIMO! Iran uprkos američkom ultimatumu najavio krvavu osvetu Izraelu

Napetost između Irana i Izraela eskalirala je nakon nedavnog napada na vojni objekat, nakon čega je iranska vojska uputila oštru upozorenje Izraelu putem svojih zvaničnih naloga na društvenim mrežama X. Poruka je nagoveštavala nadolazeći odgovor na napad u subotu, uz fotografiju balističke rakete.

U dva odvojena posta na X, iranska vojska je jasno stavila do znanja da smatraju odmazdu neizbežnom. Postovi su prenosili snažnu poruku, navodeći: "Naš odgovor je neizbežan. Udarićemo da onesposobimo." Ova odlučna retorika naglašava ozbiljnost situacije i neumoljivu odlučnost iranske vojske.

U skladu sa stavom vojske, Esmaeil Baghae, portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova, istakao je spremnost Irana da koristi sve dostupne sredstva kako bi odgovorio na napade Izraela na vojne mete. Ovaj samouvereni stav dodatno utvrđuje poziciju Irana i izaziva zabrinutost u vezi sa potencijalnim daljim eskalacijama u regionu.

Dok se situacija nastavlja odvijati, međunarodna zajednica pažljivo prati dešavanja između Irana i Izraela, prepoznajući značaj mogućih eskalacija i implikacije koje bi mogle imati na regionalnu stabilnost.

Podsećamo, najnoviji izraelski vazdušni napadi na južni Liban doveo je do tragičnog gubitka sedam ljudskih života, a među njima su troje medicinskih radnika koji su obavljali humanitarnu misiju u gradu Ain Bal.

Ministarstvo zdravlja Libana je potvrdilo ovu tužnu vest, a libanski TV kanal Al Majadin preneo je detalje o razornom napadu.