ŠTA SAD OVO ZNAČI? Odred ruskih vojnih brodova iznenada stiže na KUBU!


IZVOR: Republika/I.Đ. - 11.06.2024 | 13:17


Nijedan od brodova ne prevozi nuklearno oružje i njihov dolazak na ostrvo ne predstavlja nikakvu pretnju za region

Foto: Tanjug/AP
ŠTA SAD OVO ZNAČI? Odred ruskih vojnih brodova iznenada stiže na KUBU!

Glavnokomandujući ruske mornarice Aleksandar Moisejev izjavio je danas da će odred ruskih vojnih brodova sutra stići na Kubu, dodajući da do posete ruskih brodova dolazi u okviru međunarodne saradnje Rusije i Kube.

Ovaj odred predvodiće frigata sa modernim naoružanjem, a u njemu će biti i nuklearna podmornica, naveo je Moisejev, prenosi RIA Novosti.

Kubansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u četvrtak da će fregata "Admiral Gorškov" i nuklearna podmornica "Kazanj" pristići u luku kod Havane uz pratnju dva pomoćna plovila.

U saopštenju je istaknuto da nijedan od brodova ne prevozi nuklearno oružje i da njihov dolazak na ostrvo ne predstavlja nikakvu pretnju za region.

SAD ne vide očekivani dolazak malog broja aviona i brodova kao pretnju, ali će američka mornarica pratiti situaciju, izjavio je u sredu američki.

Inače, ruske trupe preuzele su kontrolu nad naseljima Artjomovka u Luganskoj Narodnoj Republici i Timkovka u Harkovskoj oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Rusko Ministarstvo navodi da je, osim toga, grupa "Zapad" porazila formacije 3. jurišne i 14. i 28. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine kod Kupjanska u Harkovskoj oblasti i Nevskog kod Luganska, prenosi RIA Novosti.