KEJT MIDLTON PROMENILA ŽIVOT IZ KORENA: Procurile nove informacije o princezi od Velsa


IZVOR: Republika - 11.08.2024 | 17:44


Teška vremena promenila je u potpunosti.

Foto: www.profimedia.rs
KEJT MIDLTON PROMENILA ŽIVOT IZ KORENA: Procurile nove informacije o princezi od Velsa

Kada je prošle godine dijagnostikovan rak kod Kejt Midlton, princeze od Velsa, njen pristup ishrani se značajno promenio.

Postavlja se pitanje kako je Kejt prilagodila svoju ishranu tokom preventivne hemoterapije i kako je hrana postala ključni deo njenog režima za održavanje zdravlja.

Promene u ishrani


Kejt Midlton počinje dan zelenim smutijem koji obuhvata sastojke poput kelja, spiruline, spanaća, zelene salate i borovnica. Ova kombinacija pruža veliku količinu vitamina i antioksidanasa, neophodnih za snažan imunološki sistem i blistavu kožu.

Osim toga, Kejt se često opredeljuje za ovsene pahuljice za doručak.

Izbor za ručak

Iako nije vegetarijanka, Kejt preferira obroke bez mesa za ručak. Tokom kraljevske turneje po Indiji, servirani su joj ćevapi od povrća i kari od leće.

Takođe, Kejt i princ Vilijam uživaju u sušiju, salatama od lubenice, libanskoj tabule salati i gaspaču.

Večernji obroci

Za večeru, princeza od Velsa obično bira jednostavna i hranjiva jela poput odresaka, testenina i karija od povrća. Takođe, voli ljutu hranu i često priprema pečenu piletinu, koja je omiljeno jelo u kraljevskoj porodici.

Grickalice i poslastice

Kejt se odlučuje za zdrave grickalice poput sirovog voća i povrća, godži bobica i maslina, dok za desert voli puding od karamele.

Dijeta tokom hemoterapije

Profesorka dr Ramija Mokbel ističe važnost uravnotežene ishrane bogate proteinima, vitaminima, ugljenim hidratima i zdravim masnoćama za pacijente koji prolaze kroz hemoterapiju.

Kejt Midlton se pridržava ovih smernica kako bi ublažila nuspojave tretmana.

Ona nastavlja da brine o svom zdravlju kroz ishranu inspirisanu Mediteranom, obogaćenu voćem, povrćem, antioksidansima i nezasićenim mastima.

Njen izbor hrane predstavlja savršenu ravnotežu između ukusne i zdrave hrane, prilagođene kako svakodnevnom uživanju tako i posebnim potrebama koje nameće lečenje.

Kejtin primer pokazuje da je moguće održati uravnotežen način života, čak i u teškim vremenima.