DRAMA U SUPERMARKETU! Muškarac uleteo s puškom i počeo da NASUMIČNO PUCA NA KUPCE (VIDEO)


IZVOR: Republika/I.Đ. - 22.09.2024 | 22:48


Preti mu kazna od sedam godina zatvora

Foto: Tanjug/AP/Ukrainian Emergency Service via AP
DRAMA U SUPERMARKETU! Muškarac uleteo s puškom i počeo da NASUMIČNO PUCA NA KUPCE (VIDEO)

Muškarac je ranio dve osobe u nedelju dok je pucao iz mitraljeza u jednoj od prodavnica u Kijevu!

Na snimku se vidi kako mladić ulazi sa uperenom puškom u prodavnicu i kako mušterije i zaposleni nekoliko sekundi kasnije istrčavaju spasavajući život.

- Policija je 22. septembra oko 14 sati primila dojavu da je nepoznati muškarac ušao u prodavnicu u Obuhovščini i počeo da nasumično puca - saopštila je policija.

 

 

Ukrajinski portal Strana navodi da su ranjene prodavačica i vlasnica lokala. Napadač je pobegao, međutim, policija je uspela da ga identifikuje i locira.

Ispostavilo se da je u pitanju lokalni stanovnik koji je ranije osuđivan. Sada mu preti kazna zatvora do sedam godina.

Životi povređenih žena nisu u opasnosti.

Kad smo kod Kijeva, nemački kancelar Olaf Šolc ponovo je odbacio mogućnost prebacivanja krstarećih raketa Taurus u Kijev, čiji je domet leta oko 500 km.

"Iako mnogi vrše pritisak na mene, ja neću isporučivati krstareće rakete koje mogu da stignu do Moskve. Mogu i uveravam vas ovde na ovom mestu: ostaću pri ovom stavu", rekao je on tokom sastanka sa građanima u opštini Nidergorsdorf u nemačkoj saveznoj državi Brandenburg, prenosi Tagesšpigel.

On je ukazao na potrebu da se istraže načini za mirno rešavanje sukoba u Ukrajini. 

"Sada je vreme da istražimo koje mogućnosti postoje", rekao je Šolc, napominjući da se ne slaže sa stavom da mirovni pregovori mogu biti alternativa podršci Nemačke Ukrajini.