AKO JE NEKO KRIV MORA DA ODGOVARA: Predsednica opštine Voždovac podnela krivičnu prijavu


IZVOR: Republika - 25.05.2022 | 11:41


Predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić poručila je, povodom skidanja novca sa računa opštine Voždovac, da je svaki dinar na opštinskom računu novac građana Voždovca.

Foto: Grad Beograd
AKO JE NEKO KRIV MORA DA ODGOVARA: Predsednica opštine Voždovac podnela krivičnu prijavu

- Podnela sam krivičnu prijavu Javnom tužilaštvu 20. maja ove godine, jer smatram da je ispravno da se ispitaju sve radnje pre i tokom sudskog procesa koje su dovele Voždovac u nezavidnu situaciju. Ne mogu ja da komentarišem šta se desilo 1977. godine, kada je sporni odnos i nastao, niti da se vratim u 2003, kada su se firme u stečaju kupovale za jedan evro, niti ko je i da li zaista platio zemlju. Ali, mogu, hoću i uradila sam to - tražila od tužilaštva da ispitaju baš sve okolnosti, pa i te. Spremni smo da angažujemo veštake finansijske struke kada dođe do revizije postupka. Ukoliko je sve u redu utom bolje, međutim, ako nije krivac ili krivci moraju da odgovaraju - istakla je Ivana Tomić Ilić i dodala:

Pravobranilaštvo Grada Beograda, kao organ Grada Beograda, brani našu imovinu i sigurna sam da će dati sve od sebe da se uradi revizija. Kako ne bih upirala prstom ni u koga, krivičnu prijavu sam podnela protiv jednog ili više NN lica koja su možda pre i tokom sudskog procesa dovela do ovakvog epiloga.

Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i ekonomskoj sigurnosti zemlje, Vladi Republike Srbije i Gradu Beogradu, naravno da građani Voždovca ne treba da brinu.

Predaja nije opcija!

BONUS VIDEO: