"GOSPODIN SA DUŠOM" Gest vozača autobusa dirnuo mnoge (FOTO)


IZVOR: Republika - 06.07.2024 | 23:25


Vozač izazvao divljenje.

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
"GOSPODIN SA DUŠOM" Gest vozača autobusa dirnuo mnoge (FOTO)

Fotografija koju je podeljena na Instagram stranici "moj_beo_grad_" prikazuje neodoljiv prizor u gradskom prevozu: pas kulturno ulazi na prednja vrata autobusa i sedi mirno čekajući svoju stanicu.

Korisnici su se oduševili ovim gestom, ističući vozača autobusa kao izuzetno ljubaznog i pažljivog prema životinjama.

Komentari ispod fotografije izražavaju divljenje i poštovanje prema vozaču, nazivajući ga gospodinom sa dušom i hvaleći njegovu humanost.

Ovaj prizor je očigledno dirnuo mnoge, naglašavajući pozitivnu stranu ljudskih dela u svakodnevnim situacijama.

 

Psi u javnom prevozu:

Psi u javnom prevozu mogu biti tema različitih pravila i praksi u različitim gradovima i zemljama. Opšte prakse variraju, ali mnoge velike gradske oblasti imaju određene smernice ili regulative koje se odnose na to kako psi mogu putovati u javnom prevozu. Evo nekoliko uobičajenih praksi:

Pravila o veličini i vrsti pasa: Mnogi gradovi imaju ograničenja u vezi sa veličinom pasa koji mogu biti prihvaćeni u prevozu. Na primer, manji psi mogu biti dozvoljeni da putuju u autobusima ili metrou, dok veći psi možda neće biti dozvoljeni ili će zahtevati posebne uslove.

Transportna sredstva: U nekim gradovima, psi mogu biti dozvoljeni samo u određenim vozilima ili delovima vozila, kao što su poslednji delovi autobusa ili vagoni metroa.

Zdravstveni i sigurnosni zahtevi: Vlasnici pasa obično moraju osigurati da njihovi psi budu bezbedni, mirni i dobro ponašani tokom vožnje. Psi mogu zahtevati povodac ili nošenje, a možda će biti potrebno i da budu pod kontrolom vlasnika tokom vožnje.

Naplaćivanje nadoknade: U nekim gradovima postoji mogućnost naplate nadoknade za vožnju psa u javnom prevozu.

Pravila o higijeni: Vlasnici pasa obično su odgovorni za čišćenje i održavanje higijene pasa tokom vožnje.

Preporučuje se da se pre putovanja u javnom prevozu informišete o specifičnim pravilima i smernicama koje važe u vašem gradu ili regionu kako biste izbegli eventualne neprijatnosti ili nesporazume.

BONUS VIDEO: