BEOGRAĐANI, OPREZ! Prevara sa novčanicom od 2.000 dinara ponovo hara prestonicom!


IZVOR: Republika/ T. J. - 07.07.2024 | 13:44


Poslednje upozorenje na ovu prevaru pojavilo se na beogradskim Instagram stranicama gde su građani opisivali svoja iskustva sa prevarantkinjom.

Foto: ST/D. KADIĆ
BEOGRAĐANI, OPREZ! Prevara sa novčanicom od 2.000 dinara ponovo hara prestonicom!

Beograđani su ponovo upozoreni na ženu koja putem prevarantskog trika uspeva da "ojadi" prodavce u pojedinim delovima prestonice. Naime, ona koristi "trik sa 2.000 dinara" gde zamajava prodavce pričom, traži sitniš, a zatim vraća krupnu novčanicu tvrdeći da je sve uredno platila. Poslednje upozorenje na ovu prevaru pojavilo se na beogradskim Instagram stranicama gde su građani opisivali svoja iskustva sa ovom prevarantkinjom.

Jedan od građana je podelio svoje iskustvo na Instagram stranici moj_beo_grad_, navodeći da je žena pokušala da ga prevari na isti način u jednoj radnji na Novom Beogradu. Srećom, on je prepoznao prevaru i odlučio da reaguje, zbog čega je žena napustila radnju i uputila se ka bloku 63. 

Foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad

 

- Upravo je bila na Novom Beogradu u jednoj radnji na istu foru je probala da me odradi navodno tražeći sitno, a 2.000 drži ispod novčanika. Na moje "ne treba mi sitno" ona počinje da se buni i insistira, ali prepoznala sam je. Kad sam tražila da mi da samo 2.000 ona je izletela iz radnje verovatno je skapirala da znam o čemu se radi. Neka prodavci obrate pažnju jer otišla je u pravcu bloka 63. Verovatno u obližnje radnje - navodi se u objavi na Instagram stranici moj_beo_grad_ dok u narednoj stoji:

Foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad

 

- I u marketu na Bežanijskoj kosi samo što je ova bila tamnoputa i sa crnom kosom. Kaže da traži sitno i drži 2.000 ispod i sve vreme viče da pripremim kusur. To ponavlja više puta i traži po novčaniku koji je prazan još 20 dinara. Nakon što je videla da neću izvaditi kusur dok mi ne da pare u ruke dala je 2.000 bez dela i nisam primila. Rekla je da će se vratiti, ali naravno nije.

BONUS VIDEO