SNS SA KOALICIONIM PARTNERIMA PONOVO FORMIRAO VLAST NA VRAČARU


IZVOR: Republika - 08.07.2024 | 16:07


Prof. dr Jovan Hadži Đokić je predsednik Skupštine opštine Vračar.

Foto: SNS Vračar
SNS SA KOALICIONIM PARTNERIMA PONOVO FORMIRAO VLAST NA VRAČARU

Odbornici skupštine gradske opštine Vračar sa 34 glasa za izabrali su akademika prof. dr Jovana Hadži Đokića za predsednika Skupštine opštine Vračar. Prof. dr Jovan Hadži Đokić član je Srpske napredne stranke. Kandidat opozicije za predsednika skupštine gradske opštine Vračar Bogdan Tatić dobio je 20 glasova odbornika.

Izborom predsednika završreno je konstituisanje skupštine opštine Vračar. Srpska napredna stranka u trećem mandatu od 2016, kada je preuzela vlast u ovoj centralnoj gradskoj opštini, formiraće organe vlasti u gradskoj opštini Vračar. 

Foto: SNS Vračar

Skupština opština Vračar

Izbor predsednika gradske opštine Vračar očekuje se na sednici koja je zakazana sutra. Srpska napredna stranka najavila je da će za tu funkciju ponovo kandidovati prof. dr Milana Nedeljkovića, uglednog kardiologa i profesora na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Dr Nedeljković je bio predsednik opštine Vračar i u prethodna dva mandata.

Foto: SNS Vračar

Skupština opština Vračar

Podsetimo, 2. juna u Srbiji i samim tim i na Vračaru održani su lokalni izbori, za koje je opozicija tvrdila da su bili neregularni. Tom prilikom su se obratili i iz opštinskog odbora SNS Vračar, koji su rekli da su izbori na Vračaru održani u demokratskoj atmosferi i da niko nije imao nijednu primedbu.

Foto: SNS Vračar

Skupština opština Vračar

- Opozicija je potpisala sve zapisnike. Naša, Srpska napredna stranka, je već izborne noći saopštila da imamo većinu od 34 odbornika sa kojom ćemo da formiramo novu opštinsku vlast. Prazne priče opozicije da imaju 27 odbornika a misle da je trebalo da imaju 28 odbornika samo su alibi za njihove birače jer većinu čini 32 odbornika od 63 koliko broji skupština gradske opštine Vračar. I 27, i 28 su daleko od 32 tako da zaista ih pozivamo da prestanu da zamajavaju javnost da pričama o osam listića - navodilo se u saopštenju SNS Vračar.

BONUS VIDEO: