OVO NIJE NORMALNO! Šokiraćete se kad vidite koliko je stepeni izmereno u Beogradu pre pola sata (FOTO)


IZVOR: Republika/M.S. - 15.07.2024 | 18:09


Građanin koji je izmerio defintivino rekordno visoku temeperaturu, sve je slikao kao dokaz.

Foto: RHMZ/printscreen
OVO NIJE NORMALNO! Šokiraćete se kad vidite koliko je stepeni izmereno u Beogradu pre pola sata (FOTO)

U Beogradu i širom Srbije trenutno vlada toplotni talas koji se teško podnosi, a temperature konstantno iznenađuju svojom visinom. Na stranici Moj Beograd, jedan sugrađanin je podelio sliku trenutne temperature u prestonici koja je dostigla čak 50 stepeni Celzijusa.

Kao dokaz, priložio je fotografiju svog termometra koji jasno pokazuje – u Beogradu se "topi zemlja".

Foto: Printskrin/Instagram/Moj Beograd

 

"Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi", upozorava RHMZ.

Podsćamo, u naredna dva sata u planinskim predelima istočne Srbije lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom, upozorio je RHMZ danas u 15 sati.

Za danas je RHMZ najavio maksimalnu temperaturu od 40 stepeni, a jako nevreme pogodilo je sinoć zapadni deo Srbije.

Podsetimo, meteorolog Ivan Ristić najavio je da će afrički anticiklon, poznat i kao Haron, dostići svoj pik ove nedelje, nakon čega sledi postepena promena vremena. Početkom ove nedelje, temperatura će ići i do maksimalnih 40 stepeni Celzijusa, ali već u drugoj polovini sedmice biće nestabilno vreme sa više oblaka, pljuskova i kiše, ponegde praćenih i grmljavinom.