ZAHVALNI SMO ŠVEDSKOJ NA PODRŠCI NA EVROPSKOM PUTU SRBIJE! Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Švedske Aniku Ben David! (FOTO)


IZVOR: Republika/M.S. - 13.08.2024 | 13:10


Predsednik Vučić se zahvalio na do sada učinjenim diplomatskim naporima ambasadorke.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
ZAHVALNI SMO ŠVEDSKOJ NA PODRŠCI NA EVROPSKOM PUTU SRBIJE! Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Švedske Aniku Ben David! (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Kraljevine Švedske Aniku Ben David.

- Ambasadorki Ben David zahvalio sam za doprinos razvoju odnosa između naših zemalja tokom njenog diplomatskog mandata u Beogradu. Razgovarali smo o prioritetima u odnosima Srbije i Švedske sa posebnim naglaskom na ekonomske odnose - napisao je predsednik na svom Instagram nalogu.

Takođe, on je izrazio nadu da će još više kompanija iz te zemlje da se opredeli da investira u Srbiji.

Tema sastanka bili su i regionalni odnosi, kao i globalna pitanja.

POGLEDAJ GALERIJU

- Ja sam zahvalio Švedskoj na podršci koju pruža EU putu Srbije i poželeo ambasadorki Ben David mnogo uspeha na novim dužnostima - zaključio je predsednik. 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnom savetnicom Državnog saveta Narodne Republike Kine Šen Jićin i tom prilikom je ocenio da je prijateljski odnos predsednika Kine Si Đinpinga prema Srbiji dao snažan zamah našoj zemlji na putu opšteg brzog napretka.

- Odličan, sadržajan i prijateljski sastanak sa uvaženom sagovornicom o najvažnijim pitanjima bilateralnih odnosa sa NR Kinom, kao i o konkretnim aktivnostima u oblasti razvoja sporta, sportske infrastrukture, kulturne saradnje i međusobne podrške u organizovanju međunarodnih sportskih događaja - napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.