POGLEDAJTE POKUŠAJ KRAĐE AUTOMOBILA U ZEMUNU! Lopovi ga obili, pa iz nekog razloga ODUSTALI! Vozači, oprez! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 24.08.2024 | 18:36


Stanovnici ove oblasti, kao i vlasnici vozila u okolini, pozivaju se na oprez i savetuju se da dodatno obezbede svoja vozila kako bi sprečili moguće slične incidente u budućnosti.

Foto: Printscreen/Instagram/nova_galenika_info и 192_rs
POGLEDAJTE POKUŠAJ KRAĐE AUTOMOBILA U ZEMUNU! Lopovi ga obili, pa iz nekog razloga ODUSTALI! Vozači, oprez! (VIDEO)

Jutros u 06:18, u ulici Braće Fogl na Galenici, došlo je do pokušaja krađe vozila. Prema informacijama, nepoznati počinitelji su obili vozilo, ali su se iz nepoznatih razloga predomislili i odustali od krađe pre nego što su uspeli da je završe.

 

 

Stanovnici ove oblasti, kao i vlasnici vozila u okolini, pozivaju se na oprez i savetuju se da dodatno obezbede svoja vozila kako bi sprečili moguće slične incidente u budućnosti. 

- Pokušaj krađe jutros na Galenici. U ulici Braće Fogl u 06:18 lopovi su obili vozilo, ali su se iz nekog razloga ipak predomislio i odustali od krađe. Obratite pažnju na svoja vozila! - piše na Instagram stranici 192 uz snimak pokušaja krađe.

Podsećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su krajem jula N. Š. (22) iz okoline Smedereva, zbog sumnje da je počinio tešku krađu.

On se sumnjiči da je u vikend naselju Srebrno jezero kod Velikog Gradišta ukrao "fijat" rumunskih registarskih oznaka.

Kada je uočio policiju, osumnjičeni je napustio vozilo i počeo da beži, ali su ga policijski službenici sustigli i uhapsili.

Prijavite krađu policiji

Prva stvar koju treba uraditi jeste da odmah prijavite krađu policiji. Potrebno je da pružite sve relevantne informacije o događaju, kao što su vreme i mesto krađe, opis ukradene imovine i bilo koje druge detalje koji bi mogli pomoći u istrazi.


Obavestite osiguravajuću kompaniju - Ako ste osigurani, odmah obavestite svoju osiguravajuću kompaniju o krađi. Pružite im sve potrebne informacije i dokumentaciju kako biste mogli da podnesete zahtev za nadoknadu štete.

Zabeležite sve detalje - Važno je da zabeležite sve detalje o krađi dok su još sveži u vašem sećanju. To može uključivati opis ukradene imovine, vrednost ukradenih predmeta, kao i bilo kakve druge relevantne informacije o događaju.

Proverite sigurnosne kamere - Ako imate sigurnosne kamere na mestu gde se dogodila krađa, proverite snimke kako biste videli da li su zabeležile bilo šta što bi moglo pomoći u identifikaciji počinioca.

Obavestite komšije i zajednicu - Obavestite svoje komšije o krađi kako bi bili svesni potencijalnih opasnosti u njihovom okruženju. Takođe, možda će neko od njih imati korisne informacije koje bi mogle pomoći u istrazi.

Preduzmite mere zaštite - Nakon krađe, važno je preduzeti dodatne mere zaštite kako biste sprečili buduće incidente. To može uključivati pojačavanje sigurnosnih mera na vašem domu ili promenu šifri i brava.

Budite oprezni pri kupovini ukradene imovine - Ukoliko primetite da se ukradena imovina prodaje na internetu ili na drugi sumnjiv način, odmah obavestite policiju. Kupovina ukradene imovine može imati ozbiljne pravne posledice.

Bonus video