VUČIĆ SE OPROSTIO OD BORE ČORBE! Svanulo je iznad crkve Svetog Marka, i tako će biti i u decenijama koje dolaze! (FOTO)


IZVOR: Republika - 04.09.2024 | 08:52


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od preminulog muzičara Bore Čorbe.

Foto: Profimedia
VUČIĆ SE OPROSTIO OD BORE ČORBE! Svanulo je iznad crkve Svetog Marka, i tako će biti i u decenijama koje dolaze! (FOTO)

- Otišao je velikan, otišao je naš Bora. Zadužio nas je, svojom pesmom i ogromnom ljubavlju prema Srbiji.

Neka mu je večna slava i Bog da mi dušu prosti.

Svanulo je iznad crkve Svetog Marka, i tako će biti i u decenijama koje dolaze
- napisao je predsednik. 

 

Čuveni roker ležao je u Kliničko-bolničkom centru u Sloveniji, gde je primljen 20.8.2024. godine. Pevač je danima bio intubiran, a tu informaciju potvrdio je njegov menadžer, Bane Obradović.  Bora je u bolnici, za 24 sata znaćemo sve. Za sada samo imamo informaciju da je u pitanju jaku upala pluća, porodica je o svemu obaveštena - rekao je tada Bane Obradović, menadžer grupe "Riblja čorba".

Umro je nakon komplikacija koje su bile povezane sa hroničkom opstruktivnom bolesti pluća, , tzv HOBP od koje je godinama patio.

Hroničnu opstruktivnu (opstrukcija - suženje) bolest pluća karakteriše ograničeni, smanjenji protok vazduha u disajnim putevima udružen sa zapaljenjskom reakcijom pluća na štetne čestice ili gasove. Zapravo, kod bolesnika sa HOBP manji su otvori disajnih puteva. U njih ulazi manje vazduha zato što su zidovi disajnih puteva zadebljali i otečeni, sami putevi su stisnuti pod uticajem malih mišića koji ih okružuju i u njima se stvara sluz koju osoba iskašljava. Bora je pre nekoliko meseci imao jaku upalu pluća, zbog čega je i svoj koncert 5. jula otkazao, a njegovo poslednje pojavljivanje u javnosti desilo se samo pet dana ranije, na koncertu koji je 1. jula održao u Bosni.

BONUS VIDEO