HITNO SE OGLASIO MUP! Važan apel za sve Beograđane koji žive u blizini Skupštine - TIČE SE GRANATE IZ PRVOG SVETSKOG RATA!


IZVOR: Republika/J.B. - 21.09.2024 | 10:40


MUP podelio flajere sa detaljnim objašnjenjima!

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
HITNO SE OGLASIO MUP! Važan apel za sve Beograđane koji žive u blizini Skupštine - TIČE SE GRANATE IZ PRVOG SVETSKOG RATA!

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, u nedelju 22. septembra 2024. godine, vršiće izmeštanje artiljerijske granate zaostale iz Prvog svetskog rata sa lokacije u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu, na bezbednu lokaciju van grada gde će biti uništena.

Građanima koji žive u neposrednoj blizini, pripadnici Sektora za vanredne situacije od danas, 21. septembra, dele flajere sa detaljnim uputstvom o njihovom neophodnom postupanju, radi bezbednog izmeštanja ove zaostale granate.

Foto: MUP Srbije

Flajer MUP-a

Neutralizacija i transport artiljerijske granate biće obavljen u periodu od osam do 12 sati, te građani koji žive u Vlajkovićevoj ulici, na Trgu Nikole Pašića, u Kosovskoj, majke Jevrosime, Svetogorskoj i Kondinoj danas i sutra moraju da postupaju po nekoliko upustava.

Građani moraju da uklone svoja parkirana vozila iz ulica koje ograničacaju Dom narodne Skupštine Republike Srbije do sutra. Dakle, to se odnosi na Vlajkovićevu i Kosovsku ulicu i Trg Nikole Pašića. U suprotnom, vozila će biti premeštena na parkinge na Slaviji i Starom Sajmištu. POGLEDAJ GALERIJU

Ukoliko su u mogućnosti, građani bi trebalo da napuste svoje stanove u periodu od osam do 11 sati, a ukoliko nisu, da otvore prozore, spuste roletne i da se udalje od prozora.

Bitno je da se stanari okolnih ulica pridržavaju svih naredbi i uputstava nadležnih organa i da prate informacije koje se upućuju preko sredstava javnog informisanja i nadležnih organa.

BONUS VIDEO