NAJNOVIJE INFORMACIJE O NESTALOJ DEVOJČICI U NOVOM SADU! Oglasila se majka: "Viđena je..."


IZVOR: Republika/J.B. - 21.09.2024 | 12:41


Ona apeluje na sve koji imaju neku informaciju da je kontaktiraju!

Foto: Društvene mreže
NAJNOVIJE INFORMACIJE O NESTALOJ DEVOJČICI U NOVOM SADU! Oglasila se majka: "Viđena je..."

Petnaestogodišnja učenica prvog razreda srednje škole "Svetozar Miletić" u Novom Sadu nestala je juče popodne i još uvek nije pronađena.

Njena majka je putem Fejsbuka zamolila za pomoć, navodeći da je devojčica u trenutku nestanka nosila sivu trenerku, crno-beli šuškavac, beli ranac i sivo-bele patike.

- Otišla je iz škole u 17h. Pokažite molim vas vašoj deci, pomozite da nađem svoje dete - napisala je očajna majka.

Foto: Društvene mreže

Objava majke nestale tinejdžerke iz Novog Sada

Viđena sa dečkom?

Danas se njena majka ponovo oglasila u komentarima originalne objave i napisala da ima novih informacija, ali da potraga još uvek traje.

- Tražimo je još uvek. Imamo informaciju da je viđena sa jednim dečkicem, presrećna sam da je to tako. Samo da mi je dete živo i zdravo, ostalo mi je manje važno. Molim vas, ljudi, samo bez ružnih komentara, dosta mi je moje muke, niko ne zna šta ga u životu čeka. Neka nam je današnji svetac u pomoći i da nađemo naše dete - napisala je majka Živana.

Nestanak petnaestogodišnjakinje prijavila je njena majka sinoć oko 22 časa, a policija intenzivno radi na pronalaženju devojčice i na rasvetljavanju svih okolnosti koje su dovele do njenog nestanka.

Štra raditi u slučaju nestanka deteta?

U slučaju nestanka deteta, važno je delovati brzo i sistematično. Evo ključnih koraka koje treba preduzeti:

Odmah pozovite policiju: Čim primetite da je dete nestalo, pozovite broj hitne službe (192 u Srbiji) i prijavite nestanak. Nema potrebe da čekate 24 sata. Što pre policija bude obaveštena, brže će početi potragu.

Prikupite informacije: Pripremite što više informacija o detetu – opis (visina, težina, boja kose, očiju), odeću koju je nosilo, poslednju lokaciju gde je viđeno, eventualne osobe sa kojima je bilo. Takođe, obezbedite sveže fotografije.

Obavestite porodicu i prijatelje: Kontaktirajte ljude koji su bliski detetu, poput prijatelja, rodbine ili nastavnika. Pitajte ih da li su možda videli dete ili imaju informacije o njegovom kretanju.

Krenite u pretragu: Pretražite okolinu gde je dete poslednji put viđeno. To uključuje parkove, tržne centre, javni prevoz i druga mesta gde se deca obično kreću.

Objavite apel na društvenim mrežama: Objavite informacije o nestanku deteta na društvenim mrežama i zamolite ljude da podele objavu. Postoje specijalizovane grupe za pronalaženje nestalih osoba.

Kontaktirajte nevladine organizacije: Organizacije koje se bave potragom za nestalom decom mogu pružiti podršku, kao i specijalizovane medijske servise za objavu informacija.

Zatražite pomoć lokalnih medija: Obavestite lokalne medije i zamolite ih da objave informacije o nestanku.

Nastavite saradnju sa policijom: Ostanite u stalnom kontaktu s policijom, pružite dodatne informacije ako ih imate, i pratite njihove savete tokom istrage.

BONUS VIDEO