IGRAJU SE LJUDIMA SA ŽIVOTOM! Sumanuto izvođenje radova na Belim vodama, svakog momenta neko može da POGINE! (FOTO)


IZVOR: Republika - 23.09.2024 | 21:00


''Gramis invest'', investitor i izvođač radova stamebno poslovnog objekta na Belim vodama ne mari za ljude koji prolaze pored gradilišta, neko će glavu izgubiti zbog onoga što rade.

Foto: ST/Tamara Plavšić
IGRAJU SE LJUDIMA SA ŽIVOTOM! Sumanuto izvođenje radova na Belim vodama, svakog momenta neko može da POGINE! (FOTO)

Da investitori i izvođači radova gledaju samo kako da što više novca prigrabe za sebe, ne mareći za bezbednost kako radnika, tako i građana koji žive pored gradilišta i prolaze tuda svakodnevno, dokazuje i ''Gramis invest'', investitor i ujedno izvođač radova stambeno poslovnog objekta u Ulici Momčila Čedića na Belim vodama.

Na društvenim mrežama je osvanuo snimak kako se kranom podižu kolica i građevinski materijal, i to u delu gde se nalazi autobuska stanica, iako stoje znakovi da su radovi u toku, ovaj deo je potpuno neobezbeđen, te ukoliko se nedajbože otkači može ubiti pešake ili pasti na vozila koja prolaze ulicom.

POGLEDAJ GALERIJU

Ekipa portala Republika je bila na licu mesta i uverila se da je taj deo gradilišta potpuno neobezbeđen, a u razgovoru za naš portal komšije koje tu žive su otkrile da šest meseci kubure sa načinom izvođenja radova na ovom objektu.

- Ovo gradilište već mesecima tako funkcioniše. Radi od 6 ujutru do pet popodne. Kamioni se parkiraju na pola ulice, odnosno samo malim delom su na trotoaru. Tu se zaustavljaju i dizalica, odnosno kran im sluzi za transport materijala za zgradu. Ljudima koji su na stajalištu gradskog autobusa - linije 51, bukvalno teret visi nad glavom i život im je ugrožen. Tu ima mnogo dece  i jeste to strašno gledati da se ljudi igraju sa životom - rekla je žena iz zgrade preko puta gradilišta i dodaje:

- Ljudima iz kraja to ne predstavlja problem jer su naviknuti, ali kad dođe neko sa strane on je zgranut. Čula sam da je jedan čovek pitao radnike kako je moguće da toliko bude investitor bezobziran, a oni su mu objasnili da je zgrada tako pozicionirana da nema ulaz u dvorište nego je oivičena ulicama - objašnjava komšinica istakavši da uvek postoje znakovi na putu da su radovi u toku i da pozivaju ljude na oprez.

BONUS VIDEO