SRBIJA ĆE SA TITOM POSTUPITI KAO ŠPANCI SA GILJERMOM FRANKOM?! Šapić govorio o izmeštanju tela iz Muzeja Jugoslavije


IZVOR: Republika - 26.09.2024 | 08:49


Plan je da se Tito prebaci u normalno groblje

Foto: ATAImages, Wikipedia
SRBIJA ĆE SA TITOM POSTUPITI KAO ŠPANCI SA GILJERMOM FRANKOM?! Šapić govorio o izmeštanju tela iz Muzeja Jugoslavije

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić istakao je, govoreći za RTS o svojoj inicijativi za izmeštanje tela Josipa Broza Tita iz Muzeja Jugoslavije, da komunistički režim srpskom narodu nije doneo "bukvalno nijednu dobru stvar", a da je Tito sprovodio pogubnu politiku za srpski narod, te da problem Kosova i Metohije nije nastao juče ili pre pet ili deset godina.

- Moje mišljenje je da on ne treba da počiva na tom mestu. Ne treba da ga, kako kažu, rasipamo, prekopavamo njegove kosti, treba da se zna gde se nalaze, jer mi nismo varvari. Ne kao što je urađeno generalu Dragoljubu Mihailoviću, nego recimo poput Španaca, koji su nakon 44 godine ekshumirali generala Franka, prebacili su ga u normalno groblje - kaže Šapić.

Na konstataciju da je predsednik Aleksandar Vučić izjavio da je Josip Broz deo istorije Srbije i Jugoslavije, i da grobnica neće biti izmeštena, gradonačelnik je rekao da očigledno imaju različita mišljenja i da će Vlada Srbije pre da posluša Vučića kao najvećeg autoriteta, nego njega.

- Moji i njegovi pogledi, barem ono što smo do sada razgovarali, se suštinski ništa na razliku o tom periodu, a sad ova stvar, pa ne možemo svi isto da mislimo - dodaje Šapić.

Govoreći o predstojećoj proslavi 80. godišnjice oslobođenja Beograda, Šapić je rekao će ona biti proslavljena kako treba, da je srpski narod antifašistički, a da je Crvena armija oslobodila glavni grad, uz pomoć uglavnom partizana.

- Ja nemam problem sa partizanima. Važno je da je Beograd oslobođen. Važno je da nacisti i fašisti nisu pobedili. Srpski narod je platio veliku cenu u Drugom svetskom ratu - rekao je Šapić.

BONUS VIDEO: