NOVI CIKLUS PRAKSE ZA BEOGRADSKE STUDENTE! Vesić pozvao sve da se prijave, ovo može biti VELIKA KARIJERNA PRILIKA


IZVOR: Republika - 27.09.2024 | 10:25


Najviše mesta otvoreno je za studente Građevinskog i Saobraćajnog fakulteta

Foto: ST/N. Mutić
NOVI CIKLUS PRAKSE ZA BEOGRADSKE STUDENTE! Vesić pozvao sve da se prijave, ovo može biti VELIKA KARIJERNA PRILIKA

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pozvao je danas studente završnih godina Univerziteta u Beogradu da se prijave za novi ciklus prakse u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako je rekao, ovoga puta pravo na praksu ima ukupno 115 studenata završnih godina osnovnih i master studija sa Građevinskog, Saobraćajnog, Elektrotehničkog, Mašinskog, Arhitektonskog, Rudarsko-geološkog, Ekonomskog, Pravnog, Geografskog, Hemijskog, Filozofskog i Fakulteta organizacionih nauka.

Vesić je precizirao da će praksa trajati dva meseca, odnosno od 1. novembra do 31. decembra.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Pravo na praksu ima ukupno 115 studenata

Studenti će, kako navodi ministar, praksu obavljati u sektorima i odeljenjima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI) i preduzećima i ustanovama u nadležnosti tog ministarstva, odnosno u Er Srbiji, Infrastrukturi železnice Srbije, Direkciji za vodne puteve, Kontroli letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, kao i u Koridorima Srbije, Institutu za puteve, Direkciji za železnice, Saobraćajnom institutu CIP, Srbija Kargo i Direktoratu civilnog vazduhoplovstva. 

Prema Vesićevim rečima, najviše mesta otvoreno je za studente Građevinskog i Saobraćajnog fakulteta, a tokom trajanja prakse studenti će imati obezbeđenu novčanu nadoknadu i neposredno određenog mentora iz reda zaposlenih. 

Ministar je podsetio i da se program prakse realizuje na osnovu Protokola o saradnji potpisanog između MGSI i infrastrukture, kao i Univerziteta u Beogradu u oblasti organizovanja i realizovanja stručne prakse studenata u ministarstvu, organima u sastavu ministarstva, javnim preduzećima i javnim agencijama koje obavljaju delatnosti iz delokruga rada ministarstva.

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Ministar Goran Vesić

Vesić je kako se navodi u saopštenju rekao i da je jedan od ciljeva saradnje da što veći broj studenata stekne praktična znanja i veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija u cilju unapređenja akademskog znanja. 

Podseća se da je do sada obavljeno tri ciklusa prakse, kroz koju je prošlo oko stotinak studenata Univerziteta u Beogradu.

Prijavljivanje se vrši elektronskim putem do 15. oktobra ove godine, preko portala Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu.

Spisak otvorenih pozicija u ovom ciklusu nalazi se OVDE, gde kandidati mogu da pristupe opisima pozicija i prijavljivanju, a uz prijavu je potrebno dostaviti skeniranu potvrdu o studiranju.

BONUS VIDEO: