EVO KAKVO JE STANJE NA ULICAMA BEOGRADA! Gazela najopterećenija vozilima! (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 28.09.2024 | 07:38


Subotnje jutro bez gužvi!

Foto: naxi kamere/printscreen
EVO KAKVO JE STANJE NA ULICAMA BEOGRADA! Gazela najopterećenija vozilima! (FOTO)

Jutros su ulice Beograda bile uglavnom prohodne, a gužvi gotovo da nije bilo, osim u nekoliko ključnih saobraćajnih tačaka.

Najveća koncentracija vozila uoči početka prvog dana vikenda primećena je na Gazeli, gde su vozači morali da prilagode brzinu zbog povećanog obima saobraćaja, ali bez većih zastoja. Sledeća po prometu je bila Brankov most, ali se vozila kreću neometano.

Blaga usporavanja su zabeležena na Pančevačkom mostu i na Autokomandi, ali situacija na ovim mestima ostaje pod kontrolom, bez ozbiljnijih zastoja koji bi značajno usporili kretanje vozila. POGLEDAJ GALERIJU

Zatvorene ulice

Pored redovnog saobraćaja, današnji izazov za vozače i pešake predstavlja i održavanje Beogradske rolerijade, zbog koje su brojne ulice u centru grada zatvorene za saobraćaj. Ova manifestacija, koja okuplja ljubitelje rolanja, izazvala je obustavu saobraćaja u ulicama Kralja Milana, Terazijama, kao i Bulevaru despota Stefana​.

Zatvaranje ovih glavnih saobraćajnica traje tokom celog dana, pa je došlo do značajnih izmena u radu gradskog prevoza. Autobuske i tramvajske linije koje prolaze kroz ovaj deo grada preusmerene su na alternativne rute, a vozačima je preporučeno da izbegavaju centar i koriste obilazne pravce kako bi izbegli dodatna usporavanja.

Očekuje se da će ulice biti ponovo otvorene nakon završetka manifestacije, a do tada građani mogu koristiti javni prevoz ili planirati duže rute. Pored već pomenutih ključnih saobraćajnica, ulice oko centra grada takođe su povremeno zatvarane zbog prolaska učesnika Rolerijade, što je dovelo do dodatnih izmena u saobraćaju. Međutim, situacija u ostatku Beograda ostaje stabilna, bez značajnijih problema na ostalim gradskim ulicama.

Na osnovu trenutnih podataka, vozačima se savetuje da koriste aplikacije za praćenje saobraćaja kako bi se informisali o potencijalnim gužvama, dok pešaci mogu uživati u događajima koje Beogradska rolerijada donosi ovog sunčanog septembarskog dana. Gradske vlasti apeluju na građane da se pridržavaju saobraćajnih pravila i poštuju privremene izmene u prevozu kako bi sve proteklo bezbedno i u najboljem redu.

BONUS VIDEO