KILOMETARSKE KOLONE U SMERU KA BEOGRADU Ogromne gužve kod Velike Plane (VIDEO)


IZVOR: Republika/ T. J. - 29.09.2024 | 20:24


Iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) stigao je apel vozačima da voze pažljivo kako bi izbegli potencijalne opasnosti usled vremenskih uslova.

Foto: printskrin/instagram/192_rs
KILOMETARSKE KOLONE U SMERU KA BEOGRADU Ogromne gužve kod Velike Plane (VIDEO)

Auto-put kod Velike Plane u smeru ka Beogradu trenutno je poprište kilometarskih kolona zbog radova. Snimak objavljen na Instagram stranici 192.rs prikazuje nepomična vozila koja su se zadržala usled gužvi izazvanih ovom situacijom.

Prema informacijama objavljenim na društvenim mrežama, radovi su glavni uzrok ovog zastoja. Vozačima se savetuje oprez zbog jačih udara vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima, što može dovesti do zanošenja vozila, posebno kamiona i autobusa. Iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) stigao je apel vozačima da voze pažljivo kako bi izbegli potencijalne opasnosti usled ovih vremenskih uslova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na putevima kroz useke i klisure postoji opasnost od odrona, pa treba voziti sporije i sa većim odstojanjem između vozila. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 17:15 časova, putnička vozila se na Gradini, na ulazu u zemlju i na izlazu iz zemlje, zadržavaju 20 minuta.

Teretna vozila na Kelebiji i Batrovcima, na izlazu iz zemlje, čekaju četiri, a na GP Šid dva sata. Na Bogojevu i Gradini teretna vozila se zadržavaju 60 minuta.

BONUS VIDEO