OD DANAS SE MENJA LINIJA GRADSKOG PREVOZA! Važno za sve Beograđane!


IZVOR: Republika/J.B. - 01.10.2024 | 08:55


Ovo je nova trasa!

Foto: Republika.rs
OD DANAS SE MENJA LINIJA GRADSKOG PREVOZA! Važno za sve Beograđane!

Od danas, 1. oktobra 2024. godine, javni prevoz će doživeti promene u trasi linije 105L (Ovča /železnička stanica/ - Zemun /Bačka/), saopšteno je iz GSP-a. Ova promena trase proizašla je iz zahteva predstavnika OŠ "Jovan Ristić" u Borči, koji su istakli potrebu da se linija 105L približi ovoj obrazovnoj ustanovi zbog značajnog broja učenika sa Ovčanskog puta.

  • Promena Trase i Beneficije


Sekretarijat za javni prevoz je usvojio zahtev i doneo odluku o promeni trase pomenute linije. Prema novom režimu saobraćaja, vozila na liniji 105L će se kretati iz ulice Valjevskog odreda, zatim nastaviti ulicama Ratnih vojnih invalida - Bele Bartoka - Bratstva i jedinstva i dalje redovnom trasom. Ova promena trase omogućiće ne samo približavanje OŠ "Jovan Ristić", već i olakšati pristup OŠ "Stevan Sremac".

  • Beneficije za Lokalnu Zajednicu


Ova inicijativa donosi brojne beneficije za lokalnu zajednicu, posebno za učenike koji će sada imati lakši pristup javnom prevozu. Takođe, roditelji će imati veću sigurnost u kretanju svoje dece do škole, dok će zaposleni takođe imati olakšan pristup prevozu do svojih radnih mesta.

Promena trase linije 105L naišla je na pozitivne reakcije lokalne zajednice i roditelja učenika, koji su izrazili zahvalnost na brzoj reakciji i prilagođavanju javnog prevoza potrebama škola i učenika.

Ove promene u trasi linije 105L predstavljaju primer efikasnog odgovora na potrebe lokalne zajednice i pokazuju posvećenost nadležnih institucija unapređenju javnog prevoza u skladu sa potrebama građana.

BONUS VIDEO