NEVIĐENA BAHATOST! Vozač parkirao kombi nasred trotoara, pa blokirao slepog i čoveka u invalidskim kolicima! (VIDEO)


IZVOR: Republika/J.B. - 04.10.2024 | 06:26


Na sreću, prolaznici su im pomogli da nastave svoj put!

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd
NEVIĐENA BAHATOST! Vozač parkirao kombi nasred trotoara, pa blokirao slepog i čoveka u invalidskim kolicima! (VIDEO)

Nedavni incident u Beogradu, tačnije u Ulici Vojvode Stepe, izazvao je negodovanje nakon što je na Instagram stranici serbialive_beograd objavljen video bahatog parkiranja kombija na trotoaru.

Ovaj čin blokirao je prolaz pešacima, a posebno su bili pogođeni ljudi sa invaliditetom, čime je pokazana neodgovornost vozača prema najranjivijim članovima društva.

Na snimku, čovek u invalidskim kolicima našao se u nemogućnosti da pređe trotoar zbog parkiranog kombija. S obzirom na to da nije bilo mesta da prođe, prolaznici su ga podigli i preneli preko prepreke kako bi nastavio svojim putem. Kao da to nije dovoljno, ubrzo nakon toga naišao je slep čovek, koji je koristio taktilnu stazu na trotoaru, predviđenu za osobe sa oštećenim vidom.

 

 

Međutim, parkirano vozilo je blokiralo stazu, pa je slep čovek pokušao da se spusti na ulicu. Na svu sreću, žena koja se zatekla u blizini je odmah priskočila u pomoć i sprečila moguću nesreću.

Ova situacija jasno ukazuje na veliki problem nepropisnog parkiranja u Beogradu, posebno na Voždovcu, gde se ovakvi incidenti učestalo događaju. Stanovnici tog dela grada već dugo vremena trpe posledice bahatog parkiranja koje ugrožava bezbednost pešaka, a naročito osoba sa invaliditetom. Uprkos apelima i pojačanim merama za kontrolu saobraćaja, ovaj problem se očigledno ne rešava efikasno.

Javnost je s pravom ogorčena, a video je izazvao talas reakcija na društvenim mrežama, sa brojnim korisnicima koji su osuđivali ponašanje vozača. Ovaj slučaj ponovo pokreće pitanje kako poboljšati kontrolu parkiranja i obezbediti sigurnost za sve učesnike u saobraćaju, naročito za one koji zavise od slobodnog pristupa trotoarima i stazama namenjenim osobama sa posebnim potrebama.

Ovakvi incidenti ne bi smeli da prolaze nekažnjeno, a potreban je sistemski pristup koji bi, uz pojačane kazne i kontrolu, mogao da doprinese rešavanju ovog problema na duži rok​.

BONUS VIDEO