DA LI JE MOGUĆE? "Nestrpljivi" vozač u Zemunu pretiče ogromnu kolonu vozila, A ONDA SE POPEO NA TROTOAR! (VIDEO)


IZVOR: Republika/J.B. - 04.10.2024 | 09:13


Čovek je, da bi izbegao gužvu, nastavio vožnju prostorom predviđenim za pešake!

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd
DA LI JE MOGUĆE? "Nestrpljivi" vozač u Zemunu pretiče ogromnu kolonu vozila, A ONDA SE POPEO NA TROTOAR! (VIDEO)

Na društvenoj mreži Instagram, na stranici serbialive_beograd podeljen je snimak incidenta koji se odigrao u Zemunu, tačnije na ulici Marije Bursać, gde je vozač automobila prešao na trotoar i vozio u suprotnom smeru.

Dok je kolona vozila čekala da se uključi na autoput, vozač je odlučio da pretekne celu kolonu, prikazujući izuzetno neodgovorno ponašanje.

 

 

Ono što dodatno zabrinjava jeste način na koji je vozač, da bi izbegao sudar sa vozilima koja su mu se približavala, delimično prešao na trotoar.

Kolona u Marije Bursać ka autoputu, čovek pretiče celu kolonu kao da je na motoru, pa delimično vozi i trotoarom jer su mu se u susret pojavila vozila - navodi autor snimka.

Ovaj čin ne samo da ugrožava druge vozače, već i pešake koji se mogu naći na trotoaru, a koji su tu da budu sigurni. Takvo kršenje saobraćajnih pravila ne samo da može izazvati saobraćajne nesreće, već može imati i fatalne posledice.

Snimak jasno prikazuje opasnost koju ovakvo ponašanje predstavlja. Policija i nadležni organi treba da preduzmu odgovarajuće mere kako bi se osigurala bezbednost na putevima i zaštitili svi učesnici u saobraćaju. Vozači su pozvani da poštuju saobraćajne propise i razumeju da brzina i neodgovorno ponašanje mogu dovesti do ozbiljnih posledica, ne samo za njih, već i za druge.

Ovaj incident takođe ukazuje na potrebu za većom pažnjom i odgovornošću vozača, kao i na važnost edukacije o pravilima saobraćaja. Kroz ovakve situacije, ističe se koliko je važno da vozači budu svesni svojih postupaka i da se ponašaju odgovorno na putevima. Očekuje se da će nadležni organi reagovati na ovaj incident i preduzeti korake kako bi se sprečilo ponavljanje ovakvih neprimerenih ponašanja na našim ulicama.

BONUS VIDEO