TRI NEZGODE, ČETIRI POVREĐENE OSOBE! Burna noć za nama u Beogradu!


IZVOR: Republika/J.B. - 06.10.2024 | 06:24


Svi su prevezni u bolnice!

Foto: Shutterstock
TRI NEZGODE, ČETIRI POVREĐENE OSOBE! Burna noć za nama u Beogradu!

Protekle noći u Beogradu dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima su lakše povređene četiri osobe, saopštila je Hitna pomoć.

Prema njihovim navodima, povređenima je pružena prva pomoć na licu mesta, nakon čega su prevezeni u dežurne medicinske ustanove radi daljeg lečenja. Svi pacijenti su zbrinuti na vreme i nalaze se pod nadzorom lekara.

Intervencije tokom noći bile su brojne, s obzirom na toda su 22 ekipe Hitne pomoći bile dežurne i intervenisale ukupno 111 puta. Od tog broja, 26 intervencija je obavljeno na javnim mestima. Pored saobraćajnih nezgoda, ekipe su intervenisale zbog većeg broja slučajeva intoksikacije alkoholom, a primećeno je i nekoliko tuča u kojima su učesnici zadobili lakše povrede. Povređenima u tučama pružena je pomoć na licu mesta i nisu imali potrebe za daljim bolničkim zbrinjavanjem.

Hitna pomoć najčešće pruža pomoć hroničnim bolesnicima, a protekle noći dominirali su pacijenti sa visokim krvnim pritiskom (hipertenzičari) i astmatičari. Takođe, primećen je veći broj pacijenata koji su prijavili bolove u grudima, pa je medicinska pomoć ukazana i njima. U ovakvim situacijama, važno je da građani budu svesni simptoma i na vreme potraže pomoć kako bi se izbegle ozbiljnije posledice.

Ovaj incident u saobraćaju podseća na značaj preventivnih mera i odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju, jer pažnja i poštovanje saobraćajnih propisa mogu značajno smanjiti broj nesreća i povređenih. Brza reakcija i stručno osoblje Hitne pomoći od ključne su važnosti u ovakvim situacijama, jer adekvatna i pravovremena medicinska intervencija često znači razliku između života i smrti.

BONUS VIDEO