OVI DELOVI BEOGRADA DANAS ĆE BITI BEZ VODE! Isključenje od ranih jutarnjih sati do uveče!


IZVOR: Republika/J.B. - 07.10.2024 | 06:57


Pogledajte da li ste na spisku

Foto: Photo by Sasikan Ulevik on Unsplash
OVI DELOVI BEOGRADA DANAS ĆE BITI BEZ VODE! Isključenje od ranih jutarnjih sati do uveče!

Zbog radova na stavljanju u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, stanovnici dela ove opštine će u ponedeljak, 7. oktobra 2024. godine, ostati bez vode.

Očekuje se da će prekid u snabdevanju trajati od 8 do 22 časa, a bez vode će biti potrošači u delu Strumičke ulice, tačnije od raskrsnice sa ulicom Janisa Janulisa pa do ulice Mahmuta Ibrahimpašića.

Tokom trajanja radova, građanima će za najosnovnije potrebe biti dostupna cisterna sa pijaćom vodom, koja će kružiti naseljem kako bi olakšala situaciju stanovnicima pogođenim ovim isključenjem. Iz gradskog vodovoda apeluju na građane da se unapred pripreme za ove radove i obezbede dovoljne zalihe vode za piće i osnovne kućne potrebe, kao što su kuvanje, higijena i održavanje domaćinstva.

Osim radova na Voždovcu, koji su planirani unapred, vodovod ukazuje na to da postoje i neplanirani kvarovi u drugim delovima Beograda. Stanovnici opštine Čukarica će se takođe suočiti sa problemima u vodosnabdevanju. Prema podacima iz vodovoda, zbog kvarova do 15 časova bez vode će biti delovi ulica Živojina Tabakovića, na broju 12, i Dobrivoja Jovanovića, na broju 70 u naselju Velika Moštanica.

Građani koji žive u ovim delovima Čukarice takođe se mole da prilagode svoje dnevne aktivnosti i pripreme se za moguće prekide u snabdevanju vodom. Kao i na Voždovcu, preporučuje se da obezbede minimalne zalihe pijaće vode za kućne potrebe.

Iz vodovoda podsećaju da kvarovi na mreži mogu biti nepredvidivi i da se u ovakvim situacijama timovi na terenu trude da što brže reše problem i obezbede normalizaciju vodosnabdevanja. Građani se mole za strpljenje, a u slučaju da se kvarovi ne otklone u predviđenom roku, preporučuje se da kontaktiraju službu za korisnike kako bi dobili najnovije informacije o sanaciji problema.

Za više informacija ili dodatne potrebe, građani se mogu obratiti putem telefonskog broja službe za korisnike vodovoda ili posetiti njihov zvanični sajt, gde mogu proveriti spisak ulica pogođenih isključenjima ili kvarovima.

Očekuje se da će normalizacija vodosnabdevanja na Voždovcu uslediti odmah po završetku radova, najkasnije do 22 časa istog dana, dok se kvarovi na Čukarici planiraju rešiti do 15 časova. Građani se mole da prate zvanična saopštenja i blagovremeno se informišu o eventualnim promenama u planovima izvođenja radova.

BONUS VIDEO